Jonas Hågensen, senior kommunikasjonsrådgiver i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, er glad i å lage mat og skulle gjerne ha laget middag til venner og familie i påsken.
Jonas Hågensen, senior kommunikasjonsrådgiver i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, er glad i å lage mat og skulle gjerne ha laget middag til venner og familie i påsken.

PÅSKEPRATEN:

Jonas liker at mye er på spill: – En skikkelig krise er midt i blinken for meg

Skal likevel nyte påsken med god musikk og matlaging til familien.

Publisert

KOM24 har stilt fem spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om hva de skal gjøre denne påsken, hva de vil vil anbefale andre å kose seg med denne påsken og hva som er det morsomste de har opplevd på jobben.

I dag er det senior kommunikasjonsrådgiver i Bufdir, Jonas Hågensen, som svarer i påskepraten.

– Hva skal du gjøre denne påsken?

– Siden vi lever i en svært deprimerende og asosial tid blir det nok en mer deprimerende og asosial påske enn det burde ha vært. Skulle helst ha vært på fjellet og stått på ski, men det blir hjemme i sofaen ☹. Skal prøve å lage god mat til meg og barna mine, men mange gode venner og familie blir det jo ikke åpning for. Blir mest mimring om bedre tider og tær og fingre krysset for at vaksinene snart kommer.

– Hvilke medier/serier/podkaster/innhold vil du anbefale andre å konsumere i påsken?

– Jeg hører religiøst på den svenske fotballpodcasten When We Were Kings, ellers vil jeg anbefale Blocked & Reported (om du er interessert i «internet bullshit» fra over dammen) og Minsdcape med Sean Carrol (om du vil lære litt om livet, vitenskap og universet). Om vi skal hjem til norske forhold synes jeg Sånn er Du og Tore Sagens podcast er gode. Til slutt vil jeg trekke frem Kristopher Schau og Einar Duenger Bøhn som leser seg gjennom Nietzsche’s forfatterskap og har en times prat om hver bok! Jeg ser nå at jeg er en parodi på «hvit mann som pusher 40», så da kan jeg likeså gjerne anbefale siste sesong av Twin Peaks (antagelig det beste som er laget), evt HBOs versjon av Watchmen, det var en helt rå serie. Begynte også på HBO-dokuen om Qanon, de har bare lagt ut 2 episoder, men det virker veldig bra så langt. Ellers er det viktig å høre på god musikk, det gjør jeg hver eneste dag.

– Tine har fått kjeft etter at de i år har valgt å droppe påskekrimmen på melkekartongen, til fordel for et digitalt påskeunivers. Hva tenker du om det?

– Jo eldre jeg blir, jo mer nostalgisk blir jeg – så umiddelbart tenker jeg at «det var jo dumt». På den annen side kan det jo tenkes at det kommer noe nytt, som kanskje er enda bedre – og det er jo bra.

– Hva er det morsomste du har opplevd på jobb?

– Jeg liker det best når det er hektisk, korte deadliner og mye på spill – så en skikkelig krise er midt i blinken for meg. Jeg jobbet 7 år som kommunikasjonsrådgiver i Leger Uten Grenser før jeg startet i Bufdir, og det var jo ikke mangel på kriser der. Hadde en del oppdrag utenlands og både ebola i Guinea, borgerkrig i den Sentralafrikanske Republikk og flyktningkrise i Hellas var veldig utfordrende og spennende. Men det var allikevel da vi evakuerte en norsk lege hjem til Norge med ebola at jeg følte vi ble satt skikkelig på prøve. Det var det mest givende, morsomste, vanskeligste, utfordrende og hektiske jeg har opplevd, sånn profesjonelt.

– Hvordan blir resten av kommunikasjonsåret?

– Ber du meg spå hva som blir sakene fremover? Det vil jeg helst slippe. Eller, jeg tror også korona kommer til å tapetsere alle medieflater i lang lang tid fremover – men her håper jeg at jeg tar skikkelig feil! For min del får jeg ny sjef i juni, så det blir spennende (for meg da, ikke dere).

Powered by Labrador CMS