I lys av Meta som nylig mottok tidenes største GDPR-bot fra EU og Google som sliter med å finne ut hvordan de skal løse den kommende cookie-døden, har Jan Berthrand Danielsen skrevet en kronikk hvor han slår et slag for at flere europeiske adtech-selskaper viser veien mot en personvern-først fremtid for den digitale markedsføringen.
– I dagens digitale tidsalder er forbrukerne mer bevisste og bekymret for hvordan deres data blir brukt, skriver Jan B. Danielsen.

MENINGER:

Derfor bør tillit trumfe ytelse i digitale strategier

«Vi bør prioritere plattformer som ikke bare leverer ytelse, men som først og fremst demonstrerer en høy grad av transparens og etikk», skriver Jan Berthrand Danielsen.

Publisert Sist oppdatert

I sin bok "Leaders Eat Last" fra 2017, deler den verdensberømte forfatteren og foredragsholderen Simon Sinek, en tankevekkende anekdote om hvordan Navy SEALs velger medlemmer til sine team. 

De setter tillit over individuell ytelse, et prinsipp som er like relevant i markedsføring som i militære operasjoner, spesielt i valg av digitale plattformer for markedsføringskampanjer.

Data dikterer våre beslutninger

I dag lever vi i en verden hvor data og tall stadig oftere dikterer våre beslutninger. Det er lett å bli forført av plattformer som lover eksepsjonell ytelse. Uten et fundament av tillit kan disse tallene imidlertid vise seg å være svært misvisende eller til og med manipulerte. 

Her blir Sinek sin innsikt direkte relevant for oss som driver med digital markedsføring. 

Vi bør prioritere plattformer som ikke bare leverer ytelse, men som først og fremst demonstrerer en høy grad av transparens og etikk. 

Transparens sikrer at dataene vi baserer våre beslutninger på er ekte og verifiserbare. Det skaper et fundament av tillit mellom publisistene, markedsførerne og forbrukerne. 

I dagens digitale tidsalder er forbrukerne mer bevisste og bekymret for hvordan deres data blir brukt, og ikke minst misbrukt. 

Ved å velge plattformer som opprettholder integritet, styrker vi ikke bare troverdigheten til vår egen merkevare, men også forbrukertilliten til vår markedsføring og kommunikasjon.

Implementering av en tillitsbasert tilnærming i digitale strategier

For å forstå hvorfor tillit bør veie mer enn prestasjon ved valg av digitale plattformer, må vi vurdere både de umiddelbare og langvarige effektene disse to aspektene har på markedsføringens effektivitet og virksomhetens suksess. 

Ytelse måles ofte i direkte resultater og suksessindikatorer; den gir kvantifiserbare data som kan imponere på kort sikt. 

Tillit, derimot, er mer subtilt og bygger en solid og troverdig forbindelse mellom merkevarer og deres målgrupper. Plattformer som prioriterer høy tillit, investerer i robuste sikkerhetsprotokoller og oppretter klare retningslinjer for personvern. De opprettholder også full transparens rundt bruken av kundedata. 

Dette sikrer ikke bare beskyttelse av personopplysninger, men også integritet i markedsføringspraksiser. 

Slik åpenhet gir annonsører muligheten til å evaluere nøyaktigheten og effektiviteten av deres kampanjer på en måte som er både etisk og bærekraftig. 

Stikkordet her er lojalitet – noe som er langt mer verdifullt over tid. 

I stedet for å velge digitale plattformer utelukkende basert på det som ser ut til å være imponerende ytelse, bør dagens markedsførere og ledere i større grad vurdere hvor mye tillit de faktisk har til at ytelsen og suksessindikatorene er til å stole på. 

Å velge plattformer med høy tillit fremmer ikke bare et sunnere markedsføringsmiljø, men sikrer også en mer stabil og pålitelig vei til langsiktig suksess.

Kundene forventer transparens og etikk

Ved å følge Navy SEAL-eksempelet fra Simon Sinek, hvor tillit verdsettes høyere enn ytelse, og ved å integrere denne tilnærmingen i virksomhetens digitale markedsføringsstrategier, kan dagens markedsførere bygge sterkere tillitsforhold gjennom hele verdikjeden. 

Dette inkluderer ikke minst kundene, som stadig blir mer bekymret for personvernet og forventer høy transparens og etikk fra sine leverandører. 

———————————————-

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS