Oslo 20160927. Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Hevder hagekjeden Plantasjen markedsfører produkt på ugrei måte

– Vi jobber for å være en transparent aktør, og vil bidra til et bærekraftig samfunn, svarer kommunikasjonssjefen i Plantasjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Økologisk Norge har fått flere henvendelser fra medlemmer som har reagert på at produkter solgt hos blant andre Plantasjen angivelig markedsføres ulovlig.

Det skriver NRK.

– Jord eller gjødsel blir ikke kontrollert og godkjent som økologisk i Norge og skal heller ikke merkes med Debio. Vi har fått henvendelser nå i vår fra kunder som har kjøpt jord fra Plantasjen merket slik. Det er ulovlig, sier leder i Økologisk Norge, Markus Brun Hustad til NRK.

Siden første kvartal 2020 har det ikke vært lov å selge produkter med Debio-merket. Plantasjen markedsførte likevel på egne hjemmesider med gamle bilder.

Monica Stubberud i Mattilsynet er enig med Økologisk-Norge lederen. I følge Mattilsynets egne informasjonssider om jord og gjødsel, heter det at «gjødsel- og jordforbedringsmidler kan ikke markedsføres eller merkes som økologiske».

Kommunikasjonssjef i Plantasjen, Charlotte Gjone, svarer at de har som mål å sette minst mulig fotavtrykk og ta vare på miljøet.

– Vi jobber for å være en transparent aktør, og vil bidra til et bærekraftig samfunn, skriver hun i en e-post.

– Beklageligvis var ikke alle produktbildene på vår hjemmeside byttet ut med nye da vi i første kvartal 2020 gikk over til KRAV-merkede produkter. Produktfotoene er nå oppdatert på hjemmesiden, skriver Gjone.

Powered by Labrador CMS