Oslo  20160927.
Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner.

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Oslo 20160927. Den norske plante- og hagebutikkkjeden Plantasjen kjpes opp av det svenske investeringsselskapet Ratos for om lag 1,2 milliarder kroner. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Hevder hagekjeden Plantasjen markedsfører produkt på ugrei måte

– Vi jobber for å være en transparent aktør, og vil bidra til et bærekraftig samfunn, svarer kommunikasjonssjefen i Plantasjen.

Publisert Sist oppdatert

Økologisk Norge har fått flere henvendelser fra medlemmer som har reagert på at produkter solgt hos blant andre Plantasjen angivelig markedsføres ulovlig.

Det skriver NRK.

– Jord eller gjødsel blir ikke kontrollert og godkjent som økologisk i Norge og skal heller ikke merkes med Debio. Vi har fått henvendelser nå i vår fra kunder som har kjøpt jord fra Plantasjen merket slik. Det er ulovlig, sier leder i Økologisk Norge, Markus Brun Hustad til NRK.

Siden første kvartal 2020 har det ikke vært lov å selge produkter med Debio-merket. Plantasjen markedsførte likevel på egne hjemmesider med gamle bilder.

Monica Stubberud i Mattilsynet er enig med Økologisk-Norge lederen. I følge Mattilsynets egne informasjonssider om jord og gjødsel, heter det at «gjødsel- og jordforbedringsmidler kan ikke markedsføres eller merkes som økologiske».

Kommunikasjonssjef i Plantasjen, Charlotte Gjone, svarer at de har som mål å sette minst mulig fotavtrykk og ta vare på miljøet.

– Vi jobber for å være en transparent aktør, og vil bidra til et bærekraftig samfunn, skriver hun i en e-post.

– Beklageligvis var ikke alle produktbildene på vår hjemmeside byttet ut med nye da vi i første kvartal 2020 gikk over til KRAV-merkede produkter. Produktfotoene er nå oppdatert på hjemmesiden, skriver Gjone.

Powered by Labrador CMS