Totos «Africa» gir Christian minner om en god sommer han hadde i 1982

Christian Altmann i Nye veier har aldri vært lettkledd på Teams-møter.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker lykkes i bransjen.

I dag er det er det Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Nye veier, som svarer på våre spørsmål.

– Hva gjør du i sommer?

– Litt ferie (i Norge, nærmere bestemt Sørlandet og hytta) men også en del jobbing. Det medgår noe tid til f. eks. forberedelser til Arendalsuka. Ellers er vi i Nye Veier i stor grad i medienes søkelys. Skal holde fortet noen uker i sommer.

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

– Vet ikke hvorfor, men Totos «Africa» minner om en god sommer jeg hadde i 1982. Den vekker assosiasjoner, for å si det sånn.

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

– Tja, vi har jo ikke møttes og delt så mye i 2021, verken av erfaringer eller annet. Registrerer at byråene som jobber med strategi og rådgiving har mye å gjøre, for oss andre er det business as usual, men på en annen måte enn vanlig. Fjernledelse, møter på teams, hjemmekontor. Det er en produktiv men monoton tilværelse.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Hørte et foredrag med forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Der var det mye god kommunikasjon! Han er en tydelig, engasjert og deltagende leder som skaper tillit. Han kunne jeg gått i krigen med.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Har ingen blemmer som er underholdende nok til å dele. Ingen lettkledde teamsmøter eller noe slikt.

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Bli god på noe, utvikle en spisskompetanse andre trenger. Jeg har for eksempel møtt kommunikasjonsrådgivere in spe som ikke liker å skrive. Det er ikke enkelt, men da bør du til gjengjeld være veldig god på noe annet.

Powered by Labrador CMS