Denne konkurransen valgte Notar Stavanger fjerne fra Facebook etter å ha fått flere negative tilbakemeldinger.

Eiendomsmegler slettet konkurranse der man skulle gjette de ansattes vekt

– Får håpe det betyr at de selv har innsett hvor dumt det ble.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi ser det og vi legger oss flate der. Det skulle være ment som en positiv greie, men en ser jo at dette ble galt i ettertid.

Det sier Erling Hølland, daglig leder for Notar Stavanger.

– Gimmick

Eiendomsmeglerne la nylig ut en julekonkurranse som skulle skape engasjement blant følgerne sine, men de endte med å slette hele konkurransen etter negative tilbakemeldinger.

De oppfordret nemlig folk til å gjette den samlede vekten på de ni eiendomsmeglerne de har.

– Intensjonen bak dette er å prøve å gjøre en gimmick med en utlodning, uten videre krav om å følge eller like siden eller noe sånt, forteller Hølland.

Erling Hølland i Notar Stavanger legger seg flat og har trekt konkurransen etter negative tilbakemeldinger.

Men i år har de fått flere negative direkte tilbakemeldinger og etter dialog med en person på Messenger, endte Hølland med å ta konkurransen ned, onsdag formiddag.

Også på Twitter har det kommet flere negative tilbakemeldinger, blant annet fra sosiale medier-ekspert Christine Krieg, som skriver på Twitter at hun håper de er flinkere til å selge boliger enn det er på sosiale medier, for dette er flaut, mener hun.

KOM24 har vært i kontakt med Krieg som sier at hun ikke har så mye mer å legge til.

– Ser de har fjernet saken fra siden sin, så får håpe det betyr at de selv har innsett hvor dumt det ble, sier hun til KOM24.

– Skulle være en positiv greie

Hølland sier de gjorde det samme i 2018 uten at de fikk noen negative tilbakemeldinger. I 2019 hadde de en konkurranse der man skulle gjette den samlede høyden på de ansatte, men siden de ikke ville gjøre det samme en gang til, gikk de i år for vekt en gang til.

Hølland sier at alle de ansatte var med på et fellesmøte på forhånd, og at det ikke kom opp noen negative tilbakemeldinger da.

– Hvem var det som kom opp med ideen?

– Jeg husker ikke hvem sin idé det var. Vi har gjort dette før og det har ikke noe å si hvem sin idé det er, dette er noe vi har snakket om, sier han.

– Det gikk en debatt i høst om kropp og vekt med Maren Lundby, tenkte dere på den da dere la ut denne?

– Nei, vi gjorde ikke det, sier han og sier at de legger seg flate.

– Det skulle være ment som en positiv greie, men en ser jo at dette ble galt i ettertid, sier han.

– Kan dette gå ut over renommeet deres?

– Jeg blir overrasket om det skader renommeet vårt. Hadde vi gjort en feil og stått i det og nektet å ta til oss tilbakemeldingene, da kunne ting vært annerledes. Men her går det på at vi ønsket å gjøre en fin ting hvor hele kontoret var samlet og mange på kontoret er overrasket over det som kommer. Men det er en avgjørelse fra meg at vi stenger det ned, sier han og sier at når det kommer reaksjoner må de ta hensyn til det.

– Er folk for hårsåre?

– Jeg er ikke en som skal sitte å si om folk er hårsåre. Men ble gjort for å være en fin og kjekk ting med glimt i øyet, det var intensjonen, sier han.

Powered by Labrador CMS