– Vi ønsker å bygge opp er et byrå i stil med modell-byrå, der agenter jobber for influenserne de har ansvaret for, sier daglig leder i Influencer Value Christine Urrang. Sammen med daglig leder i iTarget Ronnie Kristensen, skal de drive og bygge opp dette byrået.

Byrå tar et oppgjør med feilprising av influensere

– Bedrifter aner ikke hva en influenser er verdt

Nyoppstartede Influencer Value skal sikre at influensere blir betalt for hva de genererer, fremfor hvor mange følgere de har.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi har opprettet et eget some-byrå som jobber fulltid for både influencere og bedrifter, sier some-sjef i iTarget, Elisabeth Beeder.

Influencer Value er et byrå med en sammensetning av over 20 års kompetanse, og erfaring med blant annet influenser markedsføring, strategiutvikling, design og entreprenørskap.

Tanken bak Influencer Value er at jeg som influenser over flere år har opplevd en veldig upersonlig bransje der byråene gjerne tilbyr svært automatiserte tjenester. Det er naturlig nok vanskelig å følge opp alt og alle personlig, men det vi ønsker å bygge opp er et byrå i stil med modell-byrå, for eksempel der agenter jobber for influenserne de har ansvaret for, sier daglig leder i Influencer Value Christine Urrang.

Skal få det de betaler for

Urrang har jobbet i iTarget siden januar i år, og startet som daglig leder i Influencer Value for litt over en måned siden. Sammen med daglig leder i iTarget Ronnie Kristensen, skal de drive og bygge opp dette byrået. Hovedoppgavene blir å skaffe rettferdige avtaler for influensere, der de blir betalt for jobben de gjør og eksponeringen de gir.

– Samtidig skal vi også sørge for at bedrifter betaler for det de faktisk får, og ikke bare fasadetall som ikke gir noen vinning for dem, sier Urrang.

Hun synes det er en uoversiktlig situasjon for bedrifter som ikke aner hva en influenser faktisk er verdt.

– En del av de største byråene har priskalkulatorer som regner ut hva en influenser er verdt per innlegg. Noe som dessverre ikke tar høyde for reell rekkevidde for den merkevaren som bruker influenseren. I praksis kan dette bety at en bedrift for eksempel betaler x-antall tusen kroner for 10.000 følgere, mens influenseren i realiteten kun har 1000 følgere i Norge, eller i det markedet det skal annonseres i. Bedrifter betaler da for 9000 følgere som ikke er relevante, og dette ønsker vi å jobbe med å skape gode modeller for internt hos oss, forklarer Urrang.

Lager podkast

Ifølge henne har flere av de store merkevarene allerede skjønt dette, og har dermed endret avtalene sine med deres influensere som blir betalt mer etter hva de faktisk genererer, fremfor hvor mange følgere de har totalt.

– Dette vil nok skape litt trøbbel for en god del influensere, som i mange år kanskje ikke har vært så bevisst på hvor de faktisk har følgere.

Byrået ønsker å bidra til økt kunnskap i bransjen for begge parter og fronte dette mest mulig gjennom sosiale medier.

– Vi skal i gang med en podkast ganske snart, og der har vi flere profilerte influensere i stallen. Det er en blanding av TV-personligheter og andre som «bare» er kjent gjennom sosiale medier, røper Urrang.

Powered by Labrador CMS