Claus Sonberg går fra Zynk til Statkraft

Var med og startet byrået. Nå blir han kommunikasjonsdirektør.

Publisert Sist oppdatert

– Muligheten til å bruke min erfaring og energi til å gjøre en positiv forskjell på to av de viktigste problemstillingene Europa står overfor det neste tiåret, energisikkerhet og klimakrisen, er en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Claus Sonberg i en pressemelding, mandag.

Han får tittelen Senior Vice President Communication and Marketing med ansvaret for intern og ekstern kommunikasjon og markedsføring i Statkraft.

Han skal rapportere til konserndirektør for konsernstaber, Henrik Sætness og inngå i hans ledergruppe.

Statkraft har tidligere vært en av Sonbergs største kunder, nå skal han altså jobbe for dem.

– Jeg er stolt og fornøyd med at vi klarer å tiltrekke oss en profil som Claus til en så viktig stilling for Statkraft, sier Henrik Sætness i pressemeldingen.

Han peker på at energimarkedet og fornybarbransjen står i en svært krevende situasjon akkurat nå, samtidig som sektoren er avgjørende for den framtidige omstillingen Norge, Europa og verden skal gjennom.

– Det å informere og kommunisere godt er svært viktig for oss, sier han.

Sonberg tok initiativet til å etablere Zynk i 2010.

Sonberg var før etableringen av Zynk kommunikasjonsdirektør og medlem av konsernledelsen i SAS Group i Stockholm.

Før det var han Nordensjef og administrerende direktør i det internasjonale kommunikasjonsbyrået Burson- Marsteller.

Sonberg startet sin karriere som pressekontakt og senere nyhetsreporter i TV 2.

Han sitter i styret i TV 2 og Kreftforeningen og er styreleder i interiørarkitekturselskapet iark.

– Det har vært en fantastisk reise i Zynk. Jeg er veldig stolt av hva vi har skapt sammen. Vi har fått jobbe med de mest krevende kundene og problemstillingene, skapt store verdier og utviklet noen av bransjens beste rådgivere, sier Sonberg.

Zynk-sjef Guri Størvold kaller han viktig for byrået og mange av kundene og at han har vært eksepsjonell til å dele erfaring og klokskap med både kunder og kolleger

– Det skal vi bygge videre på og utvikle oss fremover. Jeg har respekt for at han nå vil bruke tiden sin på andre oppgaver etter å ha vært på post natt og dag i 12 år for Zynk og kundene våre, sier daglig leder og partner, Guri Størvold.

Hun sier at de er i gang med å onboarde andre rådgivere i Sonbergs roller, så leveransene fra Zynk i liten grad vil bli påvirket, mener hun.

– Når én slutter åpner det seg alltid noen muligheter for andre rådgivere, som vi er trygge på at de vil gripe. Og vi kommer til å skanne markedet for dyktige rådgivere som kan styrke teamet, sier hun og legger til:

– Man blir nesten familie etter å ha jobbet sammen så tett i mange år med å håndtere så spennende og vanskelige oppdrag. Så det er mer enn en kollega som går ut døra – det er også en god venn som vi er mange som vil savne, sier Størvold.

Powered by Labrador CMS