– Jeg gleder meg veldig til å bidra til å ta tak i de utfordringer både nasjonalt og internasjonalt som Vipps MobilePay står overfor, sier Sofie Findling Andersen.

Vipps MobilePay henter tidligere spesialrådgiver for Danmarks statsminister

Sofie Findling Andersen blir ny myndighetskontakt i stillingen som Head of Public Affairs.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg veldig til å bidra til å ta tak i de utfordringer både nasjonalt og internasjonalt som Vipps MobilePay står overfor, sier Sofie Findling Andersen, i en pressemelding.

Fra påske tiltrer hun i en nyopprettet stilling som Head of Public Affairs i Vipps MobilePay.

– Betaling er helt grunnleggende for samfunnet vårt. Vipps og MobilePay har blitt en fast og sikker del av hverdagen til nordmenn, dansker og finner. Det blir stadig viktigere å ivareta viktige samfunnsfunksjoner og samtidig sikre innovasjon og europeisk konkurranse. Dette gjelder også betalinger.

Findling Andersen er tidligere spesialrådgiver for Danmarks statsminister Mette Frederiksen, og skal bidra til å gi selskapet en sterkere stemme politisk og regulatorisk på nordisk og europeisk nivå.

– Vipps MobilePay spiller en sentral rolle for forbrukere og bedrifter i hele Norden. Vi ønsker å være en aktiv deltaker i samfunnsdialogen, inkludert dialogen med de som former reglene for vårt arbeid. Det viktigste vi kan bidra med er å jobbe for at globale teknologiselskaper som opererer i Europa, følger de samme spillereglene som oss lokale, sier Vipps MobilePay-sjef Rune Garborg.

Dette er grunnen til at selskapet etablerer den nye rollen som myndighetskontakt.

– Det er bra for konkurransen, for retten til personvern og en rettferdig utvikling av teknologinæring, sier Garborg, og legger til at Findling Andersen er en perfekt profil for rollen.

Vipps og MobilePay-fusjonen ble godkjent av EU-kommisjonen tilbake i oktober 2022.

Findling Andersen kommer fra stillingen som spesialrådgiver for Danmarks statsminister Mette Frederiksen og før det for næringsminister Simon Kollerup. Hun har også bakgrunn fra Dansk Erhverv og har en grad fra Copenhagen Business School i International Business & Politics.

Powered by Labrador CMS