Ny partner Jan Ottesen i Corporate Communications.

Jan Ottesen forlater Gambit etter 23 år - blir partner i Corporate Communications

Ottesen vil få et særlig ansvar for myndighetskontakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Jan Ottesen (47) forlater stillingen som seniorrådgiver i Gambit Hill+Knowlton, til fordel for Corporate Communications. Der blir han nå ny partner.

Ottesen har jobbet i Gambit i hele 23 år og er, i følge deres nettside, en av deres «mest erfarne rådgivere».

– Etter mange år i Gambit har jeg lyst til å gjøre noe annet. Det er en tid for alt, forteller Ottesen til KOM24.

– God match

– Det har vært spennende å få lov til å bygge opp Gambit fra fire karer på et lite kontor til et stort byrå. Nå vil jeg gjøre noe annet, og gå til et mindre og mer spisset miljø. Da var Corporate Communications et naturlig valg da vi fant hverandre.

– Hvordan fant du frem til at det var i CC du ville jobbe?

– Bransjen her til lands er jo relativt liten, og man har god oversikt over hvilke byråer som finnes. Jeg har fulgt med på Corporate Communications de siste årene, da de har ansatt mange bra folk, leverer gode produkter og har et godt miljø. I tillegg har de en filosofi om å følge kundene fra A til Å. Det synes jeg er attraktivt, og vi fant ut at vi er en god match, forteller Ottesen.

– Hva ser du mest til fremover, som ny partner i CC?

– Et byrå er aldri bedre enn folka som er der. Corporate Communications består av utrolig mange flinke folk som jeg gleder meg til å bli kjent med.

Corporate Communications holder til i kontoret på Tjuvholmen i Oslo.

– Du blir partner. Hva blir rollen din i byrået?

– Jeg vil jobbe mer med myndighetskontakt og videreutvikle meg på det feltet. Det er et område CC ønsker å satse mer på, og som jeg synes er spennende. Å jobbe i skjæringspunktet mellom myndighetskontakt og selskapskommunikasjon blir viktig. Vi har spesielt sett nå det siste året, hvor viktig staten er for næringslivet. Jeg skal være med på å videreutvikle det tilbudet, forklarer han.

Hovedgrunnen til innhentingen

Byråsjef Are Slettan mener at ansettelsen av Ottesen er «et ekstra stort kryss i taket».

Den nye CC-partneren har i en årrekke hatt sentrale posisjoner i Gambit Hill+Knowlton. I tillegg har Ottesen blant annet ledet byråets samfunnsavdeling og selskapsavdeling og vært en drivkraft bak Gambits satsning i Arendalsuka, samt arrangementer som Møteplass Oslo, Maktens Språk og Washingtonseminaret.

– Jeg synes dette er en utrolig god ansettelse, som jeg tror vil bli lagt merke til i bransjen. Sånn som vi ser det en dette en tydelig markering av ambisjonsnivået vårt. Jeg er veldig fornøyd, sier Slettan og utdyper:

– For det første er Jan en erfaren rådgiver og konsulent med stor bredde. Han ville vært en styrke uansett hva han skulle jobbet med her, men han blir spesielt viktig på myndighetskontakt, og det som på stammespråket kalles «public affairs».

Dette er et viktig område for byrået.

–Vi skaper mest verdi for kundene våre når de skal snakke med målgrupper og i arenaer der de ikke er så komfortable selv. Politikk og forvaltning er slik arena for mange. Kundene trenger ofte god hjelp til å få frem argumenter og kunnskap om når i prosessen de er nødt til å trå til. Vi har store ambisjoner fremover, noe som er hovedgrunnen til at vi henter inn Jan, sier CC-sjefen.

Byråsjef Are Slettan i Corporate Communications forteller om ambisjonene fremover.

– Største staben noensinne

I høst rykket Karina Nilsen opp som partner i byrået og rett før jul ble Marianne Stigset med på laget som partner.

Nå som også Ottesen trer inn på partnersiden teller byrået totalt 14 partnere .

– Vi er inne i et nytt år. Hvordan blir 2021?

– Er det én ting vi har lært av 2020, så er det at det er vanskelig å spå hvordan året blir. I begynnelsen av 2020 trodde vi året ville bli bra, i mars trodde vi det skulle bli svartedøden, men så ble året bedre enn først tenkt. 2020 har vært en berg og dalbane.

– Vi har nå god fart inn i 2021 med et høyt aktivitetsnivå. Vi har rekruttert folk og vi går inn i 2021 med den største staben noensinne. Vi har sett hvor hvor store svingninger det har vært i 2020 med korona og Trump, så vi skal ikke love noe, men per nå så ser det lovende ut for oss.

Første arbeidsdag for Ottesen i Corporate Communications er 1.mars.

Powered by Labrador CMS