SATS lanserer «The Train Your Brain Initiative» og gir gratis trening til studenter under eksamensperioden.

SATS gir studenter gratis trening i eksamensperisoden

Laserer «The Train Your Brain Initiative» og tilbyr trening med tidligere OL-vinner, Martin Johnsrud Sundby.

Publisert

– Fysisk aktivitet gir oss økt oppmerksomhet, bedre hukommelse og gjør oss mer kreative. Alt det som mange studenter har behov for i årets tøffeste og mest krevende periode for mange; nemlig eksamensperioden, sier markedsdirektør i SATS Marianne Orderud, i en pressemelding.

Treningskjeden viser til forskning som ligger bak deres siste initiativ «The Train Your Brain Initiative».

Treningskjeden åpner dørene gratis for studenter under eksamensperioden, som ikke har et medlemskap fra før. Dette er kjedens største initiativ for denne målgruppen noensinne, forteller markedsdirektøren.

Gir full tilgang

Initiativet har fått navnet «The Train Your Brain Initiative», og gjelder for studenter på universitetsnivå. Det er ingen binding knyttet til initiativet og at de som benytter seg av muligheten kan spasere rett ut etter gratis-perioden som avsluttes 9. juni.

For studenter som allerede er medlem åpnes tilgangen til alle SATS-sentre i regionen, gruppetrening og SATS Online, dersom man ikke allerede har det i medlemskapet sitt fra før.

Umiddelbar effekt

Fakta om trening og studier:

  • Forskning viser at hjernen er det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. Man kan trene seg til flere nerveceller og bedre hukommelse.

  • Fire minutters fysisk aktivitet gir deg økt oppmerksomhet i en hel time etterpå.

  • Forskning viser at studenter har stor effekt av fysisk aktivitet, for bedre læring og bedre resultater.

  • I en undersøkelse i USA delte de en klasse i to, og ga den ene halvparten en time med fysisk aktivitet i stedet for matte én time i uken. Den andre halvparten beholdt mattetimen og fikk ikke fysisk aktivitet. I etterkant av studien gjennomførte studentene en prøve som viste at den delen av klassen som hadde fysisk aktivitet i stedet for matte, altså én time mindre i uken med matte, gjorde det bedre på prøven enn de som hadde beholdt mattetimen. Kilde: Ole Petter Hjelle, «Sterk hjerne med fysisk aktivitet»

Som en stor aktør er målet til SATS å fremme trening, trivsel og helse blant folk. Denne gang er det studentene som står i fokus.

– Fysisk aktivitet gir en umiddelbar effekt på hjernen vår i form av frigjøring av blant annet endorfiner og dopamin, som begge gir oss en lykkerus og økt energi.

SATS åpner dermed dørene til sine 274 SATS-sentre i Norge, Sverige, Finland og Danmark

– Vi håper det kan inspirere enda flere til å oppdage hvordan trening påvirker kroppen og toppen positivt.

Markedsføringskampanjen starter tirsdag 9. mai i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Powered by Labrador CMS