Espen Amundrud Solhaug, kommunikasjonsansvarlig i Digital Innlandet. Selfie.
Espen Amundrud Solhaug, kommunikasjonsansvarlig i Digital Innlandet.

Espen Amundrud Solhaug blir kom-ansvarlig i Digital Innlandet

– Søkte litt for moro skyld.

Publisert

Espen Amundrud Solhaug blir kommunikasjonsansvarlig i nettverket Digital Innlandet.

Han kommer fra jobben som journalist i Oppland Arbeiderblad, der han begynte som vikar i 2007. Han har vært fast ansatt siden 2016, men var redaktør for datteravisen Toten Idag fra 2019 til 2021.

– Jeg hadde ingen planer om å bytte beite, siden jobben som journalist er veldig viktig for meg. Men så dukket dette opp, og jeg ble veldig nysgjerrig. Jeg har vært i OA i mange år, og kjenner Digital Innlandet litt fra tidligere. Jeg søkte litt for moro skyld, og i intervjurunden følte jeg at dette var riktig for meg, skriver Solhaug i en e-post til KOM24.

– Mer langsiktig

Han skriver at det blir spennende å se hva som blir de største forskjellene mellom hans gamle og nye jobb.

– Som kommunikasjonsansvarlig blir det nok en mer langsiktig form for jobbing. Jeg kommer nok til å tenke som en journalist også etter nyttår, og jeg tror det er en fordel å være vant til deadline.

Gleder seg

Videre skriver Solhaug at han ser fram til å bli bedre kjent med Digital Innlandet, være med å utvikle organisasjonen og lære mer om de over 80 medlemsbedriftene og organisasjonene deres.

– Det blir et litt annet samfunnsoppdrag enn det man har som journalist. Digitaliseringen og fremveksten av ny teknologi blir en større og større del av livene våre, som for eksempel kunstig intelligens og hvordan det skal brukes på best mulig vis.

Samtidig vil han savne jobben i OA.

– Jeg kommer nok til å kjenne på savnet av et yrke og en arbeidsplass jeg er veldig glad i, og ikke minst alle kollegene mine. Journalister er fine folk. Samtidig blir det spennende med nye impulser. Den største utfordringen blir nok for de nye kollegene mine, som må venne seg til min dårlige humor.

Powered by Labrador CMS