Simon Stjern, taleskriver i Helse- og omsorgsdepartementet.
Simon Stjern, taleskriver i Helse- og omsorgsdepartementet.

Taleskriveren: – Jeg er en skikkelig talenerd

Simon Stjern er ny taleskriver i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert

I november startet Simon Stjern i jobben som taleskriver i Helse- og omsorgsdepartementet.

I en e-post til KOM24 skriver han at han ville ha jobben fordi han stortrives med å skrive taler, og fordi den politiske talen som medium er mer relevant enn på lenge.

– Så må jeg si at jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å bruke min kompetanse i et departement som jobber med noen av de største og mest personlige politiske sakene som finnes, nemlig helse og omsorg, skriver Stjern videre.

Favner bredt

Han kommer fra en jobb i designbyrået Bleed. Her lærte han masse som gjør han godt egnet til jobben i departementet.

– Helse- og omsorgsdepartementet favner bredt, og det er en utfordring det er spennende å gripe fatt i – ikke minst fordi det er så mange dyktige ansatte her, som mer enn gjerne ødsler av sin kompetanse, skriver Stjern.

 Å skulle navigere mellom en rekke ulike saker, i et veldig høyt tempo, er både utfordrende, lærerikt og ikke minst veldig spennende, legger han til.

– Talenerd

– Hva tror du blir morsomst i den nye jobben?

– Å få være en brikke i kommunikasjonsarbeidet som gjøres rundt hvordan vi skal svare på store samfunnsutfordringer fremover. Å jobbe tett på politikere og fremragende fagfolk med så spennende og sentrale temaer er rett og slett kjempegøy. Samtidig er jeg jo veldig glad i å skrive taler, og synes at taler - gjort riktig vel å merke – faktisk kan utgjøre en forskjell.

Stjern har også en mastergrad i retorikk fra Universitetet i Oslo.

– Jeg er skikkelig talenerd. I tillegg til å jobbe som taleskriver i flere år i Kultur- og likestillingsdepartementet, har jeg holdt foredrag om taleskriving, hatt en podcast om politisk retorikk, sittet i panelsamtaler og juryer, og setter stor pris på både talefaget og -miljøet.

Powered by Labrador CMS