Kulturminister Abid Raja (V) reagerer på at Discovery vil følge saken videre.
Kulturminister Abid Raja (V) reagerer på at Discovery vil følge saken videre.

Discovery anker avvisningen av søksmålet mot staten

Discovery anker Oslo tingretts avgjørelse om å ikke behandle søksmålet mot staten der TV-gruppen bestrider forbudet mot pengespillreklame.

Publisert Sist oppdatert

– Vi kommer til å anke kjennelsen som Oslo tingrett har avsagt, sier operativ leder Espen Skoland i Discovery Networks Norge til Kampanje.

Det var mandag at Oslo tingrett avviste Discoverys søksmål mot staten. Begrunnelsen var at Discovery ikke oppfyller søksmålskriteriene da de i fjor høst tok ut stevning mot staten i forbindelse med forbudet mot pengespillreklame som trådte i kraft ved nyttår.

Kulturminister Abid Raja (V) reagerer på at Discovery vil følge saken videre.

– Discovery markerer nok en gang at de ikke ønsker å innrette seg etter regelverket i Norge. For regjeringen handler dette om å beskytte folk med spilleproblemer, det handler om å begrense mengden aggressiv reklame på norske skjermer, sier Raja.

Bakgrunnen for søksmålet er at Medietilsynet - fra 1.januar- nå har mulighet til å stanse reklame fra utenlandske pengespillselskaper som er rettet mot norske tv-seere. Formålet er at bestemmelsen skal bidra til å redusere antall problemspillere og negative konsekvenser av spilleproblemer.

– Vi er klare til å ta fatt på oppgaven med å stoppe reklame som etter norske regler er ulovlig, sa direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding før jul.

LES OGSÅ: Discoverys søksmål mot staten avvist

(©NTB)

Powered by Labrador CMS