Vilde-Marie Sivertsen la ut en video på TikTok av en drosjesjåfør som seksuelt trakasserte henne. Den videoen har nå fått enorm oppmerksomhet. Sivertsen selv sier hun tenkte seg om lenge før hun la den ut på nettet.
Vilde-Marie Sivertsen la ut en video på TikTok av en drosjesjåfør som seksuelt trakasserte henne. Den videoen har nå fått enorm oppmerksomhet. Sivertsen selv sier hun tenkte seg om lenge før hun la den ut på nettet.

1,2 millioner har sett Vilde-Maries video på TikTok: – Responsen har vært overveldende

1,2 millioner har sett videoen der en drosjesjåfør trakkaserer Vilde-Marie seksuelt. Hun innrømmer at hun gjorde seg en del etiske betraktninger før hun la filmen ut på nettet.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært helt overveldende faktisk. Det har bare rent inn med tilbakemeldinger. Jeg får fortsatt masse, masse kommentarer og meldinger på min private Instagram-konto og på Facebook fra unge jenter, eldre jenter, menn og gutter, som åpner seg og forteller om sårbare hendelser som de har opplevd i taxi og andre plasser.

Sier folk har lært av hennes video

– Det er helt sykt, det hadde jeg aldri forventa.

Det sier Vilde-Marie Sivertsen til KOM24.

Onsdag denne uken meldte Avisa Oslo om Vilde-Marie sin drosjetur i Oslo i fjor sommer som utviklet seg til et lite mareritt.

Hun skulle bare et lite stykke, men drosjesjåføren ville ikke slippe henne av.

– Han holdt hånda si på penisen utenpå buksa, og spurte om han kunne ta meg på puppene. Det var grusomt, sier hun til AO.

Da hun skjønte at mange grenser var passert begynte hun å filme turen.

«Jeg kan kjøpe drinker til deg, så spiser vi, også bare kysser vi og noen ting så kjører jeg deg hjem», sier sjåføren i videoen.

Videoen ble lagt ut på TikTok denne uken og har på svært kort tid passert 1,2 millioner visninger på den populære strømmetjenesten.

22-åringen sier til KOM24 at grunnen til at hun la den ut på TikTok var for å advare andre i Oslo-området som tar taxi om å sjekke en gang ekstra om det er den samme fyren som kjører drosje, slik at folk kan komme seg unna han.

Hun forteller om spesielt en melding hun har fått de siste dagene.

– En jente som bor i Oslo og var på vei hjem fra fest for noen dager siden, forteller om en sjåfør som ropte og sa at han ville kjøre henne hjem i drosjen gratis. Men hun hadde sett videoen min og sa nei. Men hun skrev at om hun ikke hadde sett den så hadde hun trolig satt seg inn, forteller Sivertsen.

– Det er helt sykt egentlig. Det er jo bare veldig, veldig bra at jeg kan bidra til noe slikt, fortsetter hun.

– Man skal være forsiktig med å legge ut

Men Sivertsen innrømmer at det kan være negative sider ved å legge ut slike klipp på nettet, uten sensur.

– Ja, absolutt. Man skal være forsiktig med det man legger ut. Men i mitt tilfelle så var det så sterke bevis på at jeg sier nei og han fortsatte a si de ekle tingene, sier hun.

Hun sier hun var lenge usikker på om det var så lurt å legge ut den videoen usensurert.

– Men så har jeg kommet frem til at hvordan skal jeg ellers få delt det budskapet om å ikke sette seg inn i samme drosje som han? Det er et etisk dilemma, jeg har tenkt på det også. Jeg har reflektert over det, sier hun og legger til;

– Det er jo absolutt ikke det lureste å gjøre, så klart. Men i et så ekstremt tilfelle som dette er, sorry, det er din egen feil. Du skulle ikke sagt det, så hadde ikke 1,2 millioner sett det, hadde du oppført deg, sier hun til sjåføren.

Flere drosjeselskaper har i intervju med blant andre TV 2 kommet med en beklagelse til Sivertsen. Det er ikke nok for henne.

– Jeg krever endring, virkelig. Jeg kommer ikke til å gi meg før det kommer en endring, sier hun.

Sivertsen peker på selskaper som Uber og Bolt som har trackingsystemer som viser hvor drosjen er, slik at man har bevis om det skjer noe. Hun etterlyser og kameraovervåking i drosjer.

– Det er rart at ikke finnes, når det er på buss og annen kollektivtransport. Man må og få mye strengere krav til kursing av kundebehandling og at man informerer at seksuell trakassering kan få store konsekvenser. Men det viktigste er at holdningene til de som holder på sånn endres. Men jeg tror ikke de skjønner problemet, sier hun.

Politiets nettpatrulje tok kontakt med Sivertsen i kommentarfeltet på TikTok og sjåføren vil nå blitt anmeldt.

Vekst på profilen

Hennes egen TikTok-profil har hatt enorm vekst etter at videoen ble lagt ut. Det hele begynte med at hun først kastet seg på en trend der hun la ut en video der kvinner viser ulike situasjoner de har kommet opp i med menn. Den fikk fort stor trafikk

– Den fikk en del oppmerksomhet, da tenkte jeg oh shit kanskje bare legge ut hele for å informere, sier hun.

Den første videoen har nå 259 000 visninger og hele videoen med drosjesjåføren har bikket 1,2 millioner visninger på fire dager.

– Før jeg la ut filmene hadde jeg 400 følgere på TikTok, nå har jeg over 5500 følgere og mange flere views på filmene. Jeg merker at folk engasjerer seg veldig i de taxi-greiene, sier hun.

Nett-trollene har og dukket opp.

– Det er holdningene til mennesker som er det største problemet. At man ikke ser at dette er noe som har foregått over lang tid, men man har ikke satt søkelys på det. At det nå kommer fram er jo bra. Jeg har fått mange kommentarer og meldinger på at folk ikke tørr å ta drosje lenger, sier hun.

– Hvordan skal drosjenæringen fungere om folk ikke tørr å sitte på lenger?

Powered by Labrador CMS