Store endringer i Elkjøp: Trygve Hillesland, Fredrik Tønnesen, Erik G. Sønsterud og Per Wernersson.
Store endringer i Elkjøp: Trygve Hillesland, Fredrik Tønnesen, Erik G. Sønsterud og Per Wernersson.

Elkjøp Norge får ny sjef: Trygve Hillesland overtar sjefsstolen

Store omrokkeringer internt i Elkjøp.

Publisert

Etter fem år som sjef i Elkjøp Norge, går nåværende sjef Fredrik Tønnesen videre til en nordisk konsernrolle som Chief Operating Officer (COO) i Elkjøp Nordic, og overlater stafettpinnen til Trygve Hillesland, tidligere sjef for Elkjøp-konsernets finske kjede, meldes det om i en pressemelding onsdag.

– Skal satse på de ansatte

– Jeg er både spent og takknemlig over å få lede en av Norges største handelsbedrifter med 152 butikker og mer enn 4000 ansatte. Sammen med et fantastisk team gleder jeg meg til å fortsette suksessen, sier den påtroppende kjedesjefen for Elkjøp Norge.

Hillesland har lang fartstid i selskapet, blant annet som nordisk sjef for kundesenteret, nordisk eiendomssjef og kjedesjef for konsernets finske kjede, Gigantti.

– Vi skal opprettholde satsingen på våre ansatte, hvor vi bruker mer enn 60 millioner kroner i året på opplæring. Gjennom fornøyde ansatte skal vi skape glade kunder. Vi har alltid som mål å vokse mer enn markedet, og jeg mener å øke takten på utviklingen av tjenester og abonnementer vil være en viktig faktor for dette fremover.

I tillegg skal arbeidet med bærekraft intensiveres og gjøre det enklere å forlenge levetiden på produktene,

– Vi skal vise alle hvordan de kan handle grønnere.

– Kunne ikke fått en bedre løsning

Fredrik Tønnesen har de siste årene jobbet som varehussjef, salgsdirektør og nå sist som kjedesjef for Elkjøp Norge. Etter eget ønske fortsetter han karrieren som COO for hele konsernet og går inn i den nordiske konsernledelsen.

– Jeg er veldig glad for denne spennende muligheten, selv om det er trist å forlate Elkjøp Norge. På fem år har vi gått fra 10 til 15 milliarder i omsetning og oppnådd mange utrolige ting sammen.

Per Wernersson, nåværende COO, har etter flere lederroller og mange år med pendling mellom Stockholm og Oslo valgt å forlate Elkjøp.

Konsernsjef Erik G. Sønsterud er fornøyd med hvordan lederkabalen har gått opp ved selskapets kontorer i Nydalen i Oslo.

– Når det først skjer omrokkeringer kunne vi ikke fått en bedre løsning enn dette. Bransjen vår er i endring, både innen handlemåter, kundeopplevelse og teknologi. Trygve og Fredrik har med seg masse erfaring, og ikke minst nye perspektiver, fra sine tidligere roller i selskapet. Dette blir veldig verdifullt i den videre utviklingen av Elkjøp og vårt arbeid med å hjelpe kunden hele veien.

Både Hillesland og Tønnesen starter i sine nye roller fra og med 15. september i år.

Powered by Labrador CMS