Barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er sterkt kritiskt til at barn enkelt kan spore opp bildene av fotballspiller Christian Eriksens hjertestans på TikTok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er sterkt kritiskt til at barn enkelt kan spore opp bildene av fotballspiller Christian Eriksens hjertestans på TikTok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ropstad ut mot TikTok etter Christian Eriksens hjertestans

– Slike bilder har ikke noe på sosiale medier å gjøre, og særlig ikke på en plattform som i all hovedsak benyttes av barn.

Publisert

Barne- og likestillingsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) reagerer på at barn enkelt kan spore opp videobildene av fotballspilleren Christian Eriksens hjertestans på TikTok.

Det skriver VG.

– Slike bilder har ikke noe på sosiale medier å gjøre, og særlig ikke på en plattform som i all hovedsak benyttes av barn. TikTok må være sitt ansvar bevisst. Christian Eriksen hadde hjertestans og lå livløs på bakken. Vi voksne reagerte og kjente på sjokk. Da må vi huske at barn har ingen grunnlag for å tolke dette. Dette kan virke veldig skremmende, sier han til VG.

TikTok er blant annet sponsorer av årets EM i fotball.

Det var på lørdag, under kampen mellom Danmark og Finland, at den danske spilleren Christian Eriksen kollapset. Blant annet fikk NRK kritikk for å vise de sterke videobildene der fotballspilleren mottok hjerte- og lungeredning.

I ettertid har NRK tatt selvkritikk for at de viste bildene, og har også fjernet dem fra nett. På TikTok derimot er bildene fortsatt enkle å finne. Ropstad mener at det nå må settes krav til at klippene fjernes fra appen.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med TikTok, men Danmarks Radio har vært i kontakt med selskapet:

«Vi ønsker Christian Eriksen en rask bedring. I samsvar med våre retningslinjer jobber vi for å redusere hvor lett man kan finne innhold som kan være forstyrrende eller sjokkerende for allmennheten. Derfor omdirigerer vi søk, begrenser distribusjon på brukernes personlige sider, og bruker lignende videoalarmer for å redusere uventede visningen av lignende innhold», har TikTok uttalt til Danmarks Radio.

Powered by Labrador CMS