Emojipedia har tegnet nye, kjønnsnøytrale emojier.
Emojipedia har tegnet nye, kjønnsnøytrale emojier.

Lanserer kjønnsnøytrale emojier

I forbindelse med «World Emoji Day» har Emojipedia tegnet flere nye ikoner.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det Verdens emoji dag, og i den forbindelse valgte Unicode Inc. og Emojipedia å lansere flere nye emojier. Det kommer frem i en liste over nye emojier fra organisasjonen Unicode Consortium.

Saken ble først omtalt i Nettavisen.

Et ønske ved lanseringen har vært å legge til rette for maskuline, feminine og kjønnsnøytrale versjoner av alle typer emojier, også hudfarge.

- Dette betyr at nesten alle emojier som standard kan ha et kjønnsnøytralt alternativ, hvor man kan bruke en kvinne eller mann der det er relevant, skriver Nettavisen som siterer grunnleggeren av Emojipedia, Jeremy Burge, i The Guardian.

Burge startet emoji-nettstedet i 2013. Året etter startet han «World Emoji Day», og markerte årets feiring med å tegne helt nye emojier.

Som en del av det nye emoji-settet vil blant annet trans og ikke-binær graviditet være et alternativ til den «gravide kvinnen», mens «person med krone» erstatter «prins» og «prinsesse», for kjønnsnøytral kongelighet.

I tillegg til de kjønnsnøytrale alternativene kommer det 20 nye nye ikoner som for eksempel en krykke, et tomt batteri og et røntgenbilde.

Det vil også dukke opp nye varianter av hender og fjes, med forskjellige uttrykk og fargevalg.

Til tross for at emojiene er blitt lansert, er de foreløpig ikke godkjent for bruk helt enda. Det skal det åpnes for kommentarer på emojiene før de offisielt blir godkjent for bruk i september.

Videre blir det opp til programvareprodusentene å bestemme når de skal gjøre emojiene tilgjengelig for brukerne.

Les hele saken hos Nettavisen og The Guardian.

Powered by Labrador CMS