Oslo 20210302. 
Statsminister Erna Solberg møter pressen på Statsministerens kontor tirsdag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo 20210302. Statsminister Erna Solberg møter pressen på Statsministerens kontor tirsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB

Erna Solberg refser sin egen statssekretær

Har og kommet med beklagelse til ordføreren i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Det å komme med utspill som skaper konflikt er ikke noe for Statsministerens kontor. Derfor har jeg i dag gått gjennom saken med Peder Egseth. Dette burde han ikke ha gjort, sier Erna Solberg på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Har hatt kontakt med flere lokalpolitkere

Tirsdag kveld måtte statsminister Erna Solberg hasteinnkalle til en pressekonferanse etter alt bråket rundt Molde-gate de siste dagene etter at Molde-ordfører på søndag gikk ut og kritiserte Oslo-ordfører Raymond Johansen og befolkningen sa at han var «lite imponert» over koronainnsatsen i Oslo.

NRK avslørte mandag at Molde-ordføreren fikk hjelp av statssekretær Peder W. Egseth (H) ved Statsministerens kontor til å komme i kontakt med VG i forbindelse med sin koronakritikk av Oslo

Hun sa på pressekonferansen at det ikke var unaturlig at Egseth har hyppig kontakt med lokalpolitikere og ordførere rundt om kring i landet. Hun pekte og på at vi alle står sammen i kampen mot koronaviruset.

– Regjeringen jobber med å støtte opp den vanskelige jobben med TISK-strategien (Testing,Isolering, Smittesporing og Karantene). Det å komme med utspill som skaper konflikt er ikke noe for Statsministerens kontor, sier Solberg.

Hun sier tirsdagen har gått med på å gå gjennom Egseths kontakt med lokalpolitikere og sier at han i tillegg til Dahl har vært i kontakt med Frosta-ordfører Frode Revhaug og Bård Ludvig Torheim som har gått ut med kritiske saker mot Oslos vaksinestrategi.

Egseth har og flere ganger formidlet kontakt mellom lokalpolitikere og pressen.

– Vi står sammen i dette

– Dette burde han ikke ha gjort. Der har jeg vært tydelig overfor han, sier Solberg på pressekonferansen.

Hun sier det er i strid med det som regjeringen har stått for gjennom denne pandemien.

– Vi står sammen i dette og skal komme ut av pandemien sammen. Dette er viktig nå når vi står i diskusjonen om fordeling av vaksiner, sier hun.

Hun sier og at Egseths kontakt med lokalpolitikere og formidling av kontakt med pressen i løpet av helgen ikke står i samsvar med det som regjeringens koronautvalg har hatt som strategi.

– Jeg beklager at Statsministerens kontor har vært involvert i utspill som strider mot regjeringens arbeid og jeg har ringt Raymond Johansen og beklaget SMKs involvering, sier hun.

Får ingen konsekvenser

Solberg sier at hun alt på søndag fikk vite at SMK var involvert i sakene og at hun har brukt mandag og tirsdag til å gå gjennom sakene med Egseth.

Hun sier at ingen andre enn Egseth på Statsministerens kontor har vært involvert i saken, men at dette ikke kommer til å få noen konsekvenser for han.

– Han er dyktig og flink og alle kan gjøre feil, sier hun.

Powered by Labrador CMS