Molde-ordføreren letter på sløret om kontakt med statssekretær
Molde-ordføreren letter på sløret om kontakt med statssekretær

Hadde fire samtaler med statsministerens spinndoktor før kontroversielt utspill

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) sier han hadde fire telefonsamtaler på til sammen 28 minutter med statsministerens spinndoktor Peder W. Egseth (H) i helgen.

Publisert

I et notat beskriver ordføreren i detalj hvilken kontakt han hadde med Egseth før og etter at han ble intervjuet av VG om smittesituasjonen i Oslo.

Egseth er statssekretær ved Statsministerens kontor og betraktes som en av «spinndoktorene» til statsminister Erna Solberg (H).

Dahl som kontaktet Egseth

Den første kontakten skjedde lørdag noen timer før intervjuet. Det var da Dahl som kontaktet Egseth.

– Samtalen varte i 4 minutter, og jeg ba om hjelp til å komme i kontakt med noen fra riksmedia, skriver Dahl.

Det ble også utvekslet SMS-er, og Dahl snakket med Egseth tre ganger til på søndag, etter at intervjuet var blitt publisert.

De fire telefonsamtalene hadde en samlet varighet på 28 minutter.

Søndag hadde Dahl i tillegg to telefonsamtaler med statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Også disse samtalene fant sted etter at VG-intervjuet var publisert.

I notatet nevner Dahl også at han var i kontakt med Egseth i forbindelse med at han deltok i Politisk kvarter på NRK 11. februar.

Bakgrunnen for saken er et utspill Dahl hadde i VG i helgen.

«Lite imponert»

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) sa der at han var «lite imponert» over koronainnsatsen i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kalte kritikken usmakelig.

Det er i et intervju med VG ordføreren kommer med kritikken, som nå vekker sterke reaksjoner.

– Det ser ut til at Oslo aldri får kontroll på smitten. Jeg merker meg at det stadig er et høyt smittetrykk i Oslo, som forplanter seg ut i landet, sier Høyre-ordføreren til VG.

I intervjuet beskylder han byrådet i Oslo for dårlig lederskap.

– Jeg er lite imponert over hva Oslo har fått til, sier Dahl.

Intervjuet har søndag vakt sterke reaksjoner, og en rekke politikere og ordførere fra andre byer har vært ute med støtte til Oslo.

Powered by Labrador CMS