Espen Teigen, Frp. Sylvi Listhaug.

VG: Espen Teigen tiltalt for grovt bedrageri

Skal ha lurt Statsministerens kontor.

Publisert Sist oppdatert

VG skriver onsdag at Sylvi Listhaugs tidligere rådgiver, Espen Teigen, ska ha lurt til seg en pendlerbolig han ikke har rett på fra mars 2016 til april 2018.

Selv nekter han for å ha gjort noe ulovlig.

– Han nekter enhver straffskyld. Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det nå, sier Teigens forsvarer, Øystein Storrvik, til VG.

Teigen, som har vært både kommunikasjonsrådgiver og pressesjef i Fremskrittspartiet, skal ha fått pendlerbolig, selv om han ikke bodde mer enn 40 kilometer fra arbeidsstedet.

Dette skal han ha spart nærmere 400 000 kroner på.

NRK har tidligere omtalt pendlerboligsaken til Teigen. Da skrev han i en e-post til statskanalen at han hadde dummet seg ut.

«Det er helt åpenbart at jeg har driti meg ut, og det handler først og fremst om dokumentasjonskrav. Jeg har selvsagt leid bolig og hatt utgifter med det i Trøndelag», skrev Teigen da, uten å ville gå i detalj overfor NRK på hvor stor del av skattekravet som er knyttet til pendlerboligen, og hvor mye som skyldes andre forhold.

NRK skrev at Teigen meldte flytting fra Oslo til en adresse på Hell utenfor Trondheim i 2015. Han ble utnevnt som politisk rådgiver for Sylvi Listhaug i februar 2016.

Teigen meldte flytting tilbake til Oslo da han gikk ut av regjeringsapparatet i 2018.

Han skal opprinnelig ha meldt flytting i forbindelse med et jobbtilbud og skal ha bodd hos en nå avdød venn.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS