Radarpareet Espen Teigen og Sylvi Listhaug skal igjen samarbeide, etter at det fredag ble kjent at Teigen skifter fra Nettavisen til Fremskrittspartiet. Dette bildet er fra forrige gang de jobbet sammen, i 2018.

Espen Teigen hemmlighetsfull om hva han skal gjøre i sin nye jobb

Sier han vil bruke det han har lært om pressen i sin nye jobb i Fremskrittspartiet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg kommer til å jobbe mest som pressesjef for Sylvi. Mer detaljert enn det svarer jeg ikke, noen forretningshemmeligheter må vi ha.

Det sier Espen Teigen til KOM24 når vi spør han om hva som blir hans oppgaver og hva som blir rollefordelingen mellom han og Kjetil Løset den kommende tiden.

Skal spisse budskapet

Fredag kom nyheten om at Teigen slutter som journalist i Nettavisen for å begynne som pressesjef i Fremskrittspartiet. Allerede tirsdag 18. mai er han i sving i sin nye rolle.

Han sier det ikke er lenge siden han ble kontaktet om jobben.

– Siden har jeg tenkt på om jeg skulle gjøre det eller ikke, og jeg har landet på at jeg har veldig lyst. Med Sylvi Listhaug som partileder blir det veldig spennende fremover, sier han.

Teigen sier at hans jobb framover blir å spisse budskapet, få ut budskapet fram mot valgkampen og prøve å legge opp en god plan for å vinne valget.

– Detaljene skal jeg ikke dele med omverdenen. Jeg skal være tett på partiledelsen og Kjetil Løset og så bidra til å få ut budskapet, sier han.

Teigen sier at med Listhaug som partileder har de nå et bra lag som består av nye og dyktige mennesker, men og av folk som har komt tilbake.

– Det vil jeg være med på. Jeg tror vi kan gjenreise oppslutningen og gjøre et bra valg, sier han.

– Ingen enkel beslutning

Teigen sier til KOM24 at det ikke nødvendigvis var et enkelt valg å forlate yrkeskarrieren som journalist for å gå tilbake til Frp.

– Jeg fikk et spørsmål om å gå tilbake til politikken eller ikke. Denne gangen var det for fristende til å ikke takke ja. Jeg har hatt en kul tid i Nettavisen, så det var ikke en enkel beslutning, sier han

– Har du blitt kontaktet før?

– Ingenting har vært konkret tidligere. Men det er folk som kommer med tilbud, sier han.

Teigen sier han har lært mye i sin tid som journalist, ting som kommer til nytte i hans nye jobb som pressesjef.

– Jeg har fått se hvordan pressen fungerer på innsiden, og jeg har fått være med og forme en avis og være med på veksten. Det er mye lærdom på den delen av bordet og jeg tar med meg mye av det, sier han og legger til at han nå vet hvordan pressen tenker

– Hva har du lært?

– Jeg vil ikke være for konkret om det. Men man får en del lærdom etter to og et halvt år som journalist i riksmediene, mener han.

– Lukker ingen dører

Teigen har hatt et tett forhold til Sylvi Listhaug gjennom mange år. Blant annet har han jobbet som rådgiver for Listhaug da hun var justis, innvandrings- og integreringsminister. Listhaug måtte til slutt gå av etter et massivt press som følge av et bilde som Teigen hadde publisert på hennes Facebook-profil, med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Som følge av Listhaugs avgang måtte og Teigen gå fra rollen som politisk rådgiver. Etter det var han kommunikasjonsrådgiver for Listhaug i noen måneder, før han fikk jobb i Nettavisen.

På spørsmål om hva han lærte fra tiden med Listhaug snakker han om mye lærdom og et brett kontaktnett.

– Kunne andre enn Sylvi Listhaug lokket deg tilbake?

– Hehe, det vet jeg ikke noe om. Det var hun som kontaktet meg, sier han

– Er dette et endelig farvel til pressen?

– Jeg er bare 28 år gammel og jeg vil aldri lukke noen dører, verken den ene eller den andre veien, sier han

Powered by Labrador CMS