Åse Wiker i en blomstereng.
Åse Wiker i en blomstereng.

Fete typer er konkurs

Et tøft marked har tatt knekken på nok et byrå.

Publisert Sist oppdatert

Byrået Fete typer er nå konkurs.

Det kommer fram i papirer fra Oslo tingrett.

Selskapet har slitt med dårlig økonomi de siste årene og sa til Kampanje i forrige uke at de var i ferd med å lukke butikken. De ansatte skal ha fått beskjed allerede i slutten av oktober.

På fredag ble altså dørene stengt for siste gang.

Byrået med 15 ansatte hadde i 2022 en byråinntekt på 13,1 millioner kroner og endte med et reslutat på 1,3 millioner kroner i minus. 

Inntektene i 2022 var de dårligste på mange år.

I perioden 2018 til 2021 hadde byrået et samlet overskud på 2,36 millioner kroner. I samme periode tok eierne ut 2,32 millioner kroner i utbytte. 

KOM24 har forsøkt å få en kommentar fra styreleder Åse Wiker og daglig leder Harald Åker, men ingen av dem har svart på KOM24s henvendelser.

Til Kampanje sa Wiker i forrige uke at:

– Det er ingen hemmelighet at 2023 har vært vanskelig, men vi begynte å merke at det var tøffere allerede i fjor. Det er en priskrig i bransjen som er ren galskap med timepriser som vi hadde for 25 år siden. Da blir det vanskelig. Samtidig opplever vi uforutsigbarhet ved flere rammeavtaler med offentlige virksomheter da kranene skrus igjen, og at de også er med på å presse prisene utilbørlig ned for en hel bransje. 

Powered by Labrador CMS