Fims utvalg har valgt å felle influenser Helene Hima. Ledet av Helen Engebrigtsen, dommer Oslo Tingrett.
Fims utvalg har valgt å felle influenser Helene Hima. Ledet av Helen Engebrigtsen, dommer Oslo Tingrett.

Fem saker behandlet av FIM – Influenser Helene Hima felt

Ex on the beach-deltaker og influenser Helene Hima felt i Fim.

Publisert Sist oppdatert

Fagutvalget for influencermarkedsføring FIM har ferdigbehandlet fem klagesaker, skriver sekretariatsleder Håvard Kvernaas Bakken i en pressemelding til KOM24.

Av de fem sakene er det kun en som er felt, og det er klagesaken som vedrører annonsøren Oslo Skjønnhet og Velvære og influenceren Helene Hima som er vurdert i strid med Fims retningslinjer:

– Fim mener at den innklagede kampanjen som tar sikte på å verve følgere til Oslo Skjønnhet og Velvære gjennom premiering med gavekort, markedsført fra Helene Himas Instagram, ikke er akseptabel, skriver Bakken.

Klage på feil grunnlag

Utvalget har særlig lagt vekt på Oslo Skjønnhet og Velværes fokus på kosmetiske inngrep på sin Instagramkonto. Fim er svært positiv til at annonsør og influencer gir uttrykk for at slik markedsføring ikke vil skje fremover.

I tilsvaret fra Hima skriver hun blant annet at hun syns FIM feller henne på feil grunnlag:

– Det har aldri vært min intensjon å skape kroppspress. Jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider så slik er svært viktig for meg. Jeg har nå endret teksten til at de kan få valgte behandling som spraytan, tannbleking eller negler slike behandlinger som jeg har gjort selv. Dette skulle være en fin og gøy ting for mine følgere, og ikke noe negativt.

Alvorsprat med samarbeidspartnere

Oslo Skjønnhet og Velvære skriver i sitt tilsvar at de vil unngå denne type hendelse igjen, og har snakket med alle samarbeidspartnere.

– Først og fremst vil vi beklage på det sterkeste for at våre samarbeidspartnere og influencere har ordlagt seg feil på deres insta profil. Vi vil også få lov til å redeliggjøre at vi på ingen måte reklamerer å vinne fillers, botox eller andre medisinske behandlinger.

Tre klagesaker er vurdert til å falle utenfor Fims retningslinjer fordi influencerne som er innklaget har for få eller for lav andel følgere blant barn og unge voksne. En annen sak knyttet til influencer Aurora Gudes blogginnlegg med en knytning til et slankemiddel, er funnet akseptabel.

Powered by Labrador CMS