Tre måneder har allerede gått i 2022, og Lene Olsson er optimistisk til tiden framover.

Omsetningen gikk ned da Fjuz mistet to store avtaler. Nå er den på vei opp igjen

Lene Olsson og Fjuz har klart seg bra gjennom pandemien. Nå har de tro på fortsettelsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fjuz hadde en byråinntekt på 37 502 00 kroner i 2019. I 2021 var dette tallet opp på 39 779 00 kroner, til tross for pandemien. Økingen kom blant annet på grunn av kuttede varekostnader.

– Det har egentlig ikke vært to veldig traurige år for oss, men hvis du ser på omsetningstallene har de falt fordi vi hadde to veldig store trykkavtaler. De boostet inntektene våre i mange år, men nå er de borte. Vi har noen trykkavtaler fortsatt, men de store avtalene vi hadde med NorgesGruppen er ikke der lenger, sier byråleder Lene Olsson.

Hun sier også at starten av koronatiden bød på noen utfordringer, men at det ganske raskt ble mye å gjøre igjen.

– Nå er omsetningen på vei opp igjen på grunn av høy performance. I 2020 var det litt annerledes fra landet brått stengte ned til starten av juni. Da var det litt rolig, så tok det seg fort opp igjen. Vi er blant de som har vært ganske heldig, og vi har klart oss bra i forhold til mange andre. I vår virksomhet handler jo dette mye om hvilke kunder og samarbeidspartnere du har.

100 prosent eid av de ansatte

I januar kom nyheten om at Fjuz Holding hadde overtatt 90 prosent av aksjene i Fjuz. De resterende 10 prosent tilhører Hegh Holding, og Fjuz ble dermed fullt og helt eid av egne ansatte.

– Vi hadde tre eksterne eiere med oss frem til januar i år, men de har vi nå kjøpt ut. I utgangspunktet påvirker det heller ikke driften i Fjuz noe, den går som normalt. Men det kan jo kanskje gi en slags intern stolthet, og en ekstra motivasjon for å nå de målene vi setter oss. Også er det litt fint lokalt i Grenlandsområdet, der er det mange som synes det er stas.

Fjuz er delt i to, med kontorer i Skien og Oslo. Olsson sier de har god tro på at 2022 blir et bra år.

– Utviklingen så langt i år har i grunn vært ganske bra. Vi har planlagt å øke driftsinntektene med noen millioner i 2022. Det er mye å gjøre, vi har mange oppdrag og det er ganske travelt. Vi har ganske lite fokus på hvor vi er lokalisert. Vi har kunder over hele fjøla.

Powered by Labrador CMS