Hanne Olafsen starter i ny jobb i Forsvaret 1. august.

Hanne Olafsen er ny talsperson i Forsvaret

Ser fram til å drive med kommunikasjon i en alvorlig tid.

Publisert Sist oppdatert

Hanne Olafsen tar over en av stillingene som talsperson i Forsvaret når Marius Vågenes Villanger gir seg.

Olafsen har lang erfaring fra å jobbe med kommunikasjon, både i Forsvaret og i Nato. Hun har også jobbet for TV 2.

– Jeg går inn i jobben med stor ydmykhet og bevissthet rundt hva jeg går til. Men samtidig vet jeg at jeg får mange dyktige medarbeidere rundt meg, sier Olafsen til KOM24.

En annen tid

Jobben innebærer i blant annet å svare på pressehenvendelser. Krigen i Ukraina og utvidelsen av Nato har ført til stor interesse for det norske Forsvaret, også fra utenlandske medier.

– Det er et annet landskap innenfor kommunikasjon nå enn det som har vært tidligere. Vi har gjort mye riktig før, men nå må vi samhandle enda tettere på tvers av avdelinger og nasjoner. Vi sørger ikke bare for informasjonsflyt innad hos oss og mot media, men også til sivile beredskapsetater.

Forsvarets operative hovedkvarter ligger i Bodø kommune. Det er her Olafsen vil være stasjonert.

– Forsvaret er aktualisert mer enn noen gang før på grunn av trusselsituasjonen i Europa. Jeg tror det blir både krevende, hektisk og spennende å ta denne rollen, men jeg liker at det skjer ting rundt meg, sier hun.

Rutiner

Den raske mediehverdagen er Olafsen vant til. Hun kommer fra stillingen som Senior Information Manager ved hovedkvarteret.

– Vi har gode rutiner som gjør at vi fungerer som en enhet. Samtidig er det ikke slik at alle i Forsvaret må og skal si det samme, men vi skal være omforent utad som en bedrift. Jeg opplever at rutinene vi har er innarbeidet og gode.

Powered by Labrador CMS