Annonsedirektør Per Håkon Fasting i Schibsted Norge. Her fra Mediekonferansen i 2015.

Schibsted & Xandr samarbeider tettere rundt førstepartsdata

Mediehuset vil tilby Xandr kjøpere tilgang til sin førstepartsdata via Xandrs datamarkedsplass.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Schibsted og annonseteknologiselskapet Xandr, vil tilby sine førstepartsdata til Xandr Invests kjøpere gjennom deres datamarkedsplass. Dette er Schibsteds første samarbeid av denne typen, og vil gi Xandr-kunder tilgang til Schibsted-data direkte i deres programmatiske kjøpsplattform.

Førstepartsdata er informasjon du samler inn fra kunder, besøkende på nettstedet ditt og appbrukere mens de bruker produktene og tjenestene dine.

– Et stort og viktig steg

Xandr er en forretningsenhet i AT & T som driver et globalt marked for premium annonsering, og samarbeidet betyr at annonsører nå kan benytte seg av personvernsikker målretting uten å miste fordelene de tidligere hadde ved tredjepartsdata.

Tredjepartsdata er brukerinformasjon du kjøper eller på annen måte skaffer deg via andre kilder.

Førstepartsdata vil danne grunnlaget for neste generasjon kjøp og salg av annonser.

– Schibsted har vært en langsiktig partner for Xandr, og vi er glade for å kunne gi Invest DSP-kjøperne våre denne muligheten», sier Katie Blair, Xandrs direktør for Nord-Europa, i en pressemelding.

Personvernvennlig

Samarbeidet tilbyr en personvernvennlig løsning som lar annonsører kjøre målrettede kampanjer i nettlesere uten tredjeparts informasjonskapsler. Tidligere var en slik fleksibilitet bare mulig når man jobbet med tredjepartsdata.

– Hos Schibsted er vi opptatt av at digital annonsering fungerer både for annonsører og våre brukere, og at det skjer på en personvernvennlig måte. Dette er et stort og viktig steg både for våre annonsører og oss, sier SVP Head of Advertising and Sales i Schibsted, Per Håkon Fasting.

Schibsted har tre millioner innloggede brukere hver dag, på tvers av Norden, og har i mange år fokusert på å lage et innlogget univers for brukerne.

– Vi gleder oss til å kunne tilby personvernvennlig førstepartsdata direkte til annonsørene via Xandr Invest data marketplace.

Powered by Labrador CMS