Fredrik Furuseth forlater journalistikken og blir PR-ansvarlig i TV 2: – Nå var tiden moden

Mener det er på tide å gi stafettpinnen videre.

Publisert

– De sier man skal bytte jobb hvert femte til sjette år. Det har jeg gjort internt i God Kveld Norge-prosjektet. Men nå har jeg vært her i 13 år, at jeg har blitt så lenge sier noe om hvor fantastisk godt jeg har trivdes. Men så dukket denne muligheten opp. Det var det noe jeg ikke kunne takke nei til.

Det sier Fredrik Furuseth til KOM24.

Tirsdag ble det kjent at han er ansatt som ny leder for PR- og medieavdelingen i TV 2.

– En kjempemulighet

Furuseth kommer fra stillingen som redaksjonssjef for God kveld Norge hos Mastiff.

– Først og fremst så er det jo en veldig spennende jobb som PR-sjef som gjør at jeg nå velger å komme hjem til TV 2 etter fem-seks år ute i produksjonsbransjen og Mastiff. Vi har gått gjennom et digitalt skifte i God kveld Norge de siste årene, fra å levere et lineært TV-program til å ha et journalistisk drevet kjendis-og underholdningsunivers med levering til alle TV 2s flater. Jeg gleder meg til å ta med erfaringene utenfra tilbake til TV 2, sier han.

– Jeg synes TV 2 lager utrolig mye godt innhold, og jeg er ydmyk og gleder meg til å få være med og vise fram det, sier han.

Han har tidligere jobbet i TV 2 som blant annet reportasjeleder, og var også tidligere en profilert kjendisreporter.

Furuseth sier at det er en tid for alt, også å bytte jobb.

– Nå er tiden moden. Jeg har fått gjort flere store endringene i GKN-prosjektet og det står skikkelig godt rusta for å leve videre inn i en mer digital mediehverdag. Da er det på tide å gi stafettpinnen til noen andre, sier han.

Han sier at høydepunktet gjennom tiden med God Kveld Norge har vært alle de flinke folkene han har jobbet sammen med.

– De ville snu på ting og være med på store endringsprosesser på en veldig god måte. Jeg er stolt av hva vi har fått til med det digitale universet vi har skapt. Vi når nye målgrupper og har vist hva man kan gjøre med et lineært TV-program om man bare er villig til å rive av plasteret og prøve noe nytt, sier han.

Startdato er ikke satt

I den nye stillingen så blir oppgavene å jobbe med PR og mediearbeid på TV 2s produksjoner.

– Jeg skal jobbe hardt for at vi lykkes med å få de gode historiene ut til folk der de er og treffe publikum bredt. Så ser vi at hele mediebransjen er i endring, man er nødt til å tenke mer digitalt og finne publikum der de er. Det gleder jeg meg til å dykke ned i, sier han.

Han begynner i stillingen i begynnelsen av 2022. Men det er ikke satt noen dato enda.

– Jeg har hatt fantastiske år i God Kveld Norge og i Mastiff og er opptatt av at det skal være en god og smidig overgang. Men når tiden er inne i starten av 2022 så er jeg der, sier han.

Furuseth vil gå inn i lederteamet i Programkommunikasjon i TV 2, og rapportere til leder Lillian Vatnøy.

Powered by Labrador CMS