Illustrasjonen av H.M. Kong Harald med det kjente sitatet fra Kongeparets hagefest i Slottsparken 1. september 2016, er blant motivene som ble solgt som støtteprodukter.

Fridas illustrasjoner har samlet inn over 1 million kroner til Oslo Pride

– Jeg ønsket å lage noe som favnet alle. Ofte er det vanskelig å vite hva man skal si om en slik tragedie, og da kan en illustrasjon være fint å dele for å uttrykke støtte og samhold, sier Frida Marie Grande.

Publisert Sist oppdatert

Natt til 25. juni våknet Frida Marie Grande av at en venninne ringte og fortalte om skytingen utenfor London Pub og Per på Hjørnet. Grande som står bak den populære instagramkontoen @fridategner, satte seg ned og illustrerte et klart budskap: To hender med regnbuefarger på neglene. Et tegn på at alle skal få elske alle. Dette var en illustrasjon som svært fort gikk viralt.

– Når noe så forferdelig skjer rammer det bredt, og jeg tror de fleste har et behov for å uttrykke medfølelse. Jeg ønsket å lage noe som favnet alle, noe vi alle kunne samle oss om. Ofte er det vanskelig å vite hva man skal si om en slik tragedie, og da kan en illustrasjon være fint å dele for å uttrykke støtte og samhold, forteller Grande, i en pressemelding.

– Kjente et tomrom

Sammen med Even Bø Ruud i Merchberry ble det satt opp en nettbutikk for å selge produkter med Pride-illustrasjonene. Og begge parter var enig om at alt overskudd skulle gå til Oslo Pride.

Even Bø Ruud og Frida Marie Grande med illustrasjonen som gikk viralt 25. juni.

På bare 24 timer var nettbutikken klar, og da den ble lansert mandag kveld kom responsen umiddelbart. Butikken omsatte for 300.000 på bare noen timer og engasjementet var enormt fra hele landet. Selv underleverandører kuttet kostnader i alle ledd for å bidra til dugnaden.

Denne helgen overførte Frida og Merchberry 1.012.787 kroner til Oslo Pride, en sum langt over det de først hadde sett for seg.

– Når paraden ble avlyst kjente jeg på et tomrom, og jeg skjønte at jeg ikke var den eneste som følte det. Vi regnet derfor med at det kunne ta av, men kunne aldri forestille oss det enorme trykket. På et tidspunkt måtte vi spre oss utover nabolokalene for å få plass til alle varene, forteller Even Bø Ruud.

Både Grande og Bø Ruud er rørt over responsen.

– Vi er utrolig glade for engasjementet! Ikke bare på grunn av den store summen, men også fordi Prides budskap rundt likeverd og kjærlighet har fått stor synlighet og oppmersomhet i en tid hvor mange har vært redde og usikre. Fridas bilder henger nå på veggene i veldig mange hjem og skoler i hele landet, sier Bø Ruud.

Større og mer synlig Pride i 2023

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke.

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, er svært takknemlig for Grande og Bø Ruuds initiativ, og forteller at donasjonen skal brukes til å lage en større og mer enda mer synlig Pride i 2023.

– Etter sommerens angrep og avlyst parade må vi i 2023 sende et kraftfullt motsvar og et tydelig budskap om hvilket samfunn vi skal ha. Alle skal kunne være frie til å være den de er, og være glad i den en vil.

Han legger til at den enorme støtten har vært rørende og motiverende.

– Donasjonen hjelper oss med målet om å skape enda mer relevant og inkluderende Pride i fremtiden. Kjærligheten kan aldri ties eller skues bort. Tusen takk til Frida og Merchberry som står bak dette initiativet, og alle som har kjøpt og dermed gitt donasjon til Oslo Pride. Det betyr så mye for så mange.

Powered by Labrador CMS