Her er deler av gjengen i Hill+Knowltom samlet i de nye lokalene.
Her er deler av gjengen i Hill+Knowltom samlet i de nye lokalene.

Flytter inn i nye lokaler og dropper Gambit-navnet

Det blir spennende for å si det sånn, men det er et valg vi har tatt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi legger igjen gambit-navnet i de gamle lokalene og så går vi videre med Hill+Knowlton.

Det sier Henrik Halvorsen, administrerende direktør i selskapet som fram til nå har vært kjent som Gambit H+K. Nå har de skiftet navn til Hill+Knowlton samtidig som de flytter inn i helt nye lokaler i Ruseløkkveien i Oslo.

Har hele tiden vurdert endring

Gambit ble etablert som et norsk selskap tilbake i 1995 og tre år senere inngikk de et partnerskap med Hill+Knowlton og i 2002 ble de kjøpt opp av samme selskap.

Men Gambit-navnet har overlevd fram til i dag.

– Vi har hele tiden tatt vurderingen av når vi tar steget. Vi jobber internasjonalt, vi har internasjonale kunder, vi jobber mer og mer med det og så er det en brandingprosess i Hill+Knowlton nå og da har vi tatt valget. Vet du hva, vi er faktisk Hill+Knowlton. Nå flytter vi, nå er anledningen til å ta det navnet helt ut. Det er et nytt chapter for å befeste at vi er et stort internasjonalt selskap, sier Halvorsen.

Selskapet består i dag av nærmere 60 ansatte, hvor 45 av dem er rådgivere. I år skal de ansette en rekke nye rådgivere og regner med å være nærmere 50 stykker når året er omme.

Både Halvorsen og Peter Skovholt Gitmark, seniorrådgiver i Gambit og leder for selskapets samfunnsavdeling, peker på at de jobber mye internasjonalt og med internasjonale problemstillinger. De sier at det og er viktig når det kommer til rekruttering å være tydelig på hvem de er.

Henrik Halvorsen i de nye lokalene.
Henrik Halvorsen i de nye lokalene.

Aktiv rekruttering

– Vi er internasjonalt selskap som er store i Norge. Vi skal vise det overfor talentene, at man kan delta ute på ukeskurs her og der, den typen ting er viktig for unge arbeidstakere i dag, sier han.

– Gambit-navnet er et sterkt navn i Norge, kan dere tape noe på dette navnebyttet?

– Det er en jobb å gjøre ved å befeste Hill+Knowlton like godt. Det blir spennende for å si det sånn, men det er et valg vi har tatt, sier han.

– Var det noe dere tenkte på før dere tok valget?

– Det er en grunn til at vi har ventet lenge og det har vært emosjonelt. Men nå har vi diskutert det mye internt og nå har vi sagt at nå tar vi det valget og legger fra oss Gambit når vi likevel flytter og ser det blir mer og mer behov for internasjonal ekspertise og utveksling av kompetanse, både i forhold til å få ansatte inn og til å jobbe på kundesiden, forteller han.

– Ok, da tar vi det valget og så står vi i det og så krever det en jobb å jobbe inn det navnet. Det skal vi være ydmyke for, sier han.

Det har vært tøffe tider for Gambit de siste årene og fra 2019 til 2020 gikk byråinntekten ned fra 82,5 til 73 millioner kroner. Men for 2021 varsler Halvorsen en økning i inntekter.

– Vi har hatt en ok vekst på topplinjen og en positiv utvikling på bunnlinjen, sier han uten å gå i detaljer og legger til at de har ambisjoner om å ta det videre i 2022.

Hill+Knowlton flytter inn i nye lokaler og vraker Gambit-navnet.
Hill+Knowlton flytter inn i nye lokaler og vraker Gambit-navnet.

Prioriterer å bruke penger på kontor

Og det får de gjøre i helt nye lokaler i det han kaller for Oslos mest bærekraftige kontorbygg.

– Vi prioriterer å bruke litt penger på kontor, for det er viktig for de ansatte å ha det bra her. Vi er et selskap og ikke bare et kontorfellesskap, peker han på.

Det er to år siden de skrev under avtalen om å få overta lokalene og denne uken flyttet de inn. Lokalene er rundt 300 kvadratmeter mindre enn de har hatt.

– Vi har sett oss rundt i sentrum. Kriteriet har vært bærekraftsprofil, det er ekstremt viktig. Når vi likevel måtte flytte, så begrenser det seg litt. Da må vi finne et bygg for fremtiden, dette er det mest bærekraftige bygget i Oslo akkurat nå, sier han.

Powered by Labrador CMS