Schwarz og Halvorsen.

Gambit H+K henter nye krefter fra industrikonsernet Lyse

Peter Schwarz skal hjelpe energi- og industriselskaper med å lykkes i det grønne skiftet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Gambit H+K styrker energikompetansen i Stavanger, og henter tidligere kommunikasjonssjef i industrikonsernet Lyse, Peter Schwarz. Han skal hjelpe energi- og industriselskaper med å lykkes i det grønne skiftet, og har over ti års fartstid i kommunikasjonsbransjen.

Dette opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Schwartz blir en del av Gambit H+Ks Stavangerkontor, og skal styrke byråets satsing på bærekraft. Byråleder Henrik Halvorsen er svært fornøyd med signeringen av den nye spesialrådgiveren.

– Dette er en viktig signering for oss. Schwarz har bred erfaring innen selskapskommunikasjon og politisk kommunikasjon, og dyp sektorkunnskap innen energi og industri. Han vil være en verdifull ressurs for kundene våre, sier Halvorsen.

Tilbake igjen i Gambit H+K

Det er ikke første gang Peter Schwarz rekrutteres til Gambits Stavangerkontor. I 2014 var han assisterende rådgiver før han gikk til Wintershall. Nå gjør han comeback og returnerer til et styrket fagmiljø. I bagasjen har han lang erfaring som byråets kunder vil dra god nytte av.

– Jeg ser fram til igjen å bli en del av et sterkt kommunikasjonsmiljø som Gambit H+K. Etter flere år på kundesiden er jeg klar for å videreutvikle kompetansen min og bruke erfaringen min for nye kunder, sier Schwarz.

Han har jobbet med kommunikasjon i energi- og industrisektoren. Først i olje- og gasselskapet Wintershall, og de siste tre årene som kommunikasjonssjef i industrikonsernet Lyse.

– En energibransje i omstilling krever god kommunikasjon

Leder av Stavangerkontoret og Gambit H+Ks energipraksis, Henrik Arnestad Salthe, forteller at næringslivet i Stavanger er på full fart inn i en ny tid. Det stilles stadig større krav til bedrifters bærekraft, i tillegg til at flere vil omstille seg fra olje og gass til fornybar energi.

I en medlemsundersøkelse av Næringsforeningen i Stavanger kommer det fram at 7 av 10 planlegger en nysatsing de neste tre årene. Av disse planlegger halvparten et grønt skifte.

– Omstilling og inntreden i nye markeder er oppgaver som krever god intern- og eksternkommunikasjon. Det setter krav til endringsledelse, finansiell kommunikasjon og innsikt i politiske prosesser, mener Salthe.

Det er nettopp dette nyrekrutterte Peter Schwarz skal hjelpe byråets kunder med. Schwarz har selv vært innom både olje og gass og fornybar energi.

– Han er et eksempel på det grønne skiftet, og har derfor verdifull erfaring som han kan bruke for å hjelpe kunder som er på denne reisen, sier Salthe.

Powered by Labrador CMS