Peter Skovholt Gitmark er leder Gambit Hill+Knowltons samfunnsavdeling. Nå har han en ordførerdrøm i seg.

Peter Gitmark vil bli ordfører i Kristiansand

Drømmer om et politisk comeback på Sørlandet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Det å bli ordfører er noe jeg har tenkt på en stund. Det ble aktualisert før jul og jeg har latt meg overbevise over alle som har tatt kontakt. Jeg er smigret over at så mange tatt kontakt og bedt meg stille.

Det sier Peter Skovholt Gitmark. Han er seniorrådgiver i Gambit Hill+Knowlton og leder selskapets samfunnsavdeling. I Gambit H+K bistår han virksomheter og organisasjoner med strategisk rådgivning, ofte i skjæringspunktet mellom næring, politikk og myndighetskontakt.

Flytter til Sørlandet

Tidligere har han åtte år bak seg som fast stortingsrepresentant og før det en periode som vara, men etter like mange års pause fra politikken vil han altså tilbake. Nå som ordfører i Kristiansand.

Det var Fædrelandsvennen som skrev om dette først.

Som en konsekvens av ordførerdrømmen flytter han i sommer til Kristiansand.

– Det har ingen innvirkning på jobben min i Gambit. Jeg trives utrolig godt i Gambit og med de oppgavene jeg har og kommer til å jobbe fra Kristiansand. Men jeg ønsker og å bli ordfører og da er det viktig å være til stede lokalt, sier han.

Politikken i Kristiansand har vært preget av et høyt konfliktnivå de siste årene. Gitmark mener at hans erfaring fra kommunikasjonsbransjen da kan være viktig.

– Jeg tror mye av dette ligger i kommunikasjon. Det å snakke med hverandre og å ville hverandre vel. Jeg er veldig tydelig på at jeg tror det er for mye ballast og mye negative erfaringer blant de som er involvert der i dag, dermed er det en fordel å komme utenfra og starte med blanke ark. Jeg har ikke noe uoppgjort med noen, sier han.

Politikeren Gitmark snakker om bedre tjenester til innbyggerne, bedre næringsutvikling og det å få Kristiansand tilbake på den rikspolitiske scenen.

Full åpenhet

– Da er kommunikasjon helt sentralt, det å snakke med hverandre. Kompromiss betyr at alle er vinnere, mener han.

Han tror ikke det at han har meldt seg som ordførerkandidat er et problem sett opp mot jobben han har i dag. Gitmark peker på at det handler om åpenhet.

– Jeg opplever at sånn må det være, full åpenhet ut mot kunder. Jeg opplever at det er vel ivaretatt med de kundene vi har i dag, sier han og legger til at han vil takke nei til det som dukker opp og kan komme i konflikt

– Men enn så lenge ikke noe konflikt mellom det jeg jobber med og det å være ordførerkandidat, sier han.

Nominasjonsprosessen blir trolig avgjort før sommeren i år. Kommune og fylkestingsvalget er i september 2023.

Powered by Labrador CMS