Kristoffer Gustavsen melder overgang fra GK til Rud Pedersen. Har første arbeidsdag på mandag.

– Det var et vanskelig valg å gå fra GK og det prosjektet, men det føles riktig å ta steget nå

Kristoffer Gustavsen melder overgang fra GK til Rud Pedersen. Har første arbeidsdag på mandag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Geelmuyden Kiese er et veldig stort byrå og jeg har hatt fantastiske kolleger der og jeg har jobbet på spennende prosjekter. Det er ingenting jeg ser tilbake på som jeg ville gjort annerledes.

Etter fem og et halvt år i Geelmuyden Kiese, der han begynte som intern, ble rådgiver og de siste 14 månedene som juniorpartner, forlater Kristoffer Gustavsen altså selskapet for å begynne som public affairs manager i Rud Pedersen. Han har sin første arbeidsdag mandag.

Overgangen kommer nok som en overraskelse for mange.

– Jeg har sagt til kameratene mine at jeg er arbeidsledig for tiden, sier han og ler.

Var ikke på jobbjakt

Gustavsen sier til KOM24 at mye av det som lokker er at Rud Pedersen har et sterkt public affairs-miljø som han kan bidra i.

– I utgangspunktet var jeg ikke på jobbjakt, men så møtte jeg Kristian og fikk innføring i hvordan de jobber. De har et svært sterkt helseteam som jeg interesserer meg for, der får jeg brukt noe av kompetansen jeg har fra før av, og jeg får jobbe med folk som som har annen kompetanse enn meg. Det er en god blanding, sier han.

Gustavsen forteller at ikke alt rundt jobben er skrevet i stein enda. Men myndighetskontakt generelt og en del PR blir det. Og særlig feltene samferdsel og helse skal han jobbe med.

Han kaller det spennende sektorer som det skjer mye i både på PR-fronten, men og politisk. Han kaller det sektorer som er i stor endring til enhver tid og han mener det er et uforløst potensial når det kommer til kommunikasjon i store samferdselsprosjekt og helse.

– Det er utrolig spennende og store prosjekter som man hører så lite om noen ganger. Det er behov for å informere politikere og resten av Norge om hva man driver med, mener han.

På spørsmål fra KOM24 om hva slags ambisjoner han har i jobben forteller han at han er opptatt av å gjøre det bra i sin nye jobb.

– Jeg føler meg fortsatt ung og vil lære mer, bli bedre og bli en fullstendig rådgiver, sier han.

Da bryter hans nye sjef inn;

– Ambisjonen din bør være minimum jobben min, sier Kristian Hvilen, som er Managing Partner i Rud Pedersen i Norge.

Han sier at hos de vil Gustavsen jobbe med noen av landets mest erfarne og kompetente rådgivere.

– Og vi gleder oss til å bli enda bedre ved å få deg med på laget, sier han.

Det var Hvilen som tok det første initiativet. Han sier det kommer fra en analyse som ble gjort.

– Vi så på hvem vil vi jobbe med? Hva er vi gode på? Hva vil vi ha mer av? Så satte vi oss ned og tenkte litt. Da dukket Kristoffer sitt navn raskt opp. Og så startet flørtingen, sier han.

Gustavsen var som kjent ikke på jobbjakt i utgangspunktet.

– Jeg har alltid vært åpen for å ta en kaffe og Kristian var god på flørtingen, så endte vi opp her, sier han og humrer.

Gustavsen sier han er blitt kontaktet flere ganger før og at han har vært åpen for å ta en kaffe, men han har alltid avvist tidligere beilere.

Men nå har han tatt avskjed med gamle kolleger og venner i GK.

– Skal finne folk som er smartere enn meg selv

– Marit (Høvik Hartman) og Hans (Geelmuyden) syns det var trist, men ønsket meg lykke til. Det var en flott avskjed, sier han og understreker at de skilles ikke som uvenner.

Hvilen forteller litt mer om hva som gjorde at de tok kontakt med Gustavsen.

– Det er en kombinasjon av at han er en flink og fin fyr. Det starter jo der, sier han.

Hvilen mener at mye av grunnen til at selskapet har gjort det bra i Norge er at de har ansatt tunge fagfolk fra ulike disipliner og gjort de til konsulenter.

– Med Kristoffer tar vi et steg videre på reisen. Han har sin tyngde innenfor politikk. Han forstår samfunnsliv og politikk, kommunikasjon, han kan han forstår strukturene og samtidig er han en god konsulent, sier han og mener Gustavsen har gått en god skole i GK.

– For oss er dette både en forsterkning av det vi vet kundene vil ha, men og et viktig skritt på vår reise som selskap og konsulenter. Jeg tror vi har mye å tilføre Kristoffer, men og at han har mye å tilføre oss, sier han.

Folk KOM24 har snakket med og som kjenner bransjen, beskriver overgangen som et kupp. Gustavsen sier det er smigrende og hyggelig å høre. Hvilen mener og det er et kompliment.

– Min jobb er veldig enkel, det er å finne folk som er smartere enn meg selv. Det er det viktigste jeg skal gjøre. I hovdsak er det det det handler om, smarte folk som kan og vil, så fortsetter dette toget, sier han.

Gustavsen er den fjerde personen de ansetter siden koronaen lammet samfunnet.

– Vi ansetter når vi møter folk som kan være med på å løfte oss enda høyere , sier han.

Rud Pedersen ble etablert i 2003 og har nå 2o ansatte på fulltid i Norge, i tillegg til faste samarbeidspartnere. Selskapet er etablert i åtte land og det er Rud Pedersen-gruppen som eier 51 prosent av selskapet, mens resten er fordelt på flere lokale eiere. I Norge er det fem eiere lokalt og sju eiere av gruppen.

– Det er nå Kristoffer skal jobbe og slite og vise at han er verdt investeringen. Det vi har lyst til er at flinke folk blir medeiere i gruppen. Er du med og eier den store gruppen da tenker du på tvers og lenger enn nesetippen din, mener Hvilen.

Han varsler at selskapet kommer til å gjøre flere ansettelser i år.

– Enorm etterspørsel

– Vi har Nordens beste helseteam, vi opplever en enorm etterspørsel etter tjenestene våre, der vil gå ut og se etter flere medlemmer av det teaemet. På forsvarssiden vokser vi og ser på nyansettelser og. Det er og et voldsomt trykk på samferdsel og energi og miljø, sier han.

Til tross for at de fant fram kriseplanene i fjor, klarte de å oppnå et budsjett som var bedre enn det de satte seg før koronakrisen slo inn. Hvilen sier 2021 har og startet bra.

– Januar og februar er de månedene hvor det pleier være rolig, men det har vært et vannvittig trøkk fra dag en, både på leveranser men og på nye muligheter. Vi har hengt i stroppen fra første nyttårsdag, det har ikke vært et hvileskjær. Selv sent i går kveld kom det inn en forespørsel, sier han.

For Gustavsen nærmer det seg første arbeidsdag hos sin nye arbeidsgiver.

– Jeg gleder meg og ser veldig frem til mandag, avslutter han.

Powered by Labrador CMS