– Jeg har sett for meg en jobb i skjæringspunktet mellom samfunn og politikk, sier Geir Jørgen Bekkevold til KOM24.
– Jeg har sett for meg en jobb i skjæringspunktet mellom samfunn og politikk, sier Geir Jørgen Bekkevold til KOM24.

Skal bruke 22 års erfaring fra politikken i den nye jobben

– Jeg er utrolig takknemlig for at de valgte å satse på meg og ser verdien i den kompetansen jeg kan tilføre, sier den nye direktøren for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Sykehuset Telemark.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at Geir Jørgen Bekkevold (57) er ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved Sykehuset Telemark. Den tidligere stortingsrepresentanten tiltrer stillingen 1. november.

– Jeg er utrolig takknemlig for at de valgte å satse på meg og ser verdien i den kompetansen jeg kan tilføre, sier Bekkevold til KOM24.

Han er utdannet teolog og har de siste tolv årene vært stortingsrepresentant, og i den siste stortingsperioden ledet han helse- og omsorgskomiteen.

– Bekkevold har vært en markant politiker og en god representant for Telemark, og jeg er veldig fornøyd med at han har takket ja til stillingen ved sykehuset, uttalte administrerende direktør Tom Helge Rønning i en pressemelding tirsdag.

– Kan bruke mine 22 år fra politikken

Sykehuset Telemark har jaktet en en ny kommunikasjonsdirektør siden det ble kjent at Lars Kittelsen skulle over i rollen som kommunikasjonsrådgiver i Helse sør-øst. To utlysningsrunder måtte til før valget falt på den tidligere mediepolitiske talspersonen fra KrF.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjeden om at jobben var min. Jeg fikk ikke med meg den første utlysningen, men veldig glad jeg fikk med meg den andre utlysningen.

Og når stillingen i tillegg til ren kommunikasjon inkluderte samfunnskontakt, følte han at jobben kun passe svært godt for ham med bakgrunn fra norsk politikk de siste tolv årene.

– Det gir enda en dimensjon til jobben, og for mitt vedkommende blir det spennende når det handler om samfunnskontakt og samhandling som jeg har erfaring fra. Da føler jeg at jeg kan bruke mine 22 år fra politikken og det nettverket jeg har opparbeidet meg innen samfunnsutvikling. Jeg følte meg langt mer kompetent til å søke stillingen.

Har sett for seg en slik jobb

Etter den første utlysningen meldte det seg 13 søkere til jobben, men Sykehuset Telemark var ikke fornøyd med kandidatene, og en ny runde ble nylig gjennomført. Der fant de Bekkevold, og stilling direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, ble akkurat en slik jobb han kunne se for seg etter en lang politisk karriere.

– Jeg har sett for meg en jobb i skjæringspunktet mellom samfunn og politikk. Nå vet jeg ikke hvor mye politikk denne jobben vil innebære, men jeg kan se for meg at min profil og kompetanse kan være nyttig for denne rollen. Jeg gleder meg til å starte i den nye jobben og ser frem til alle oppgavene som venter meg.

Bekkevold har hele tiden vært bosatt i hjembyen Skien, og ser frem til at pendlerlivet nå tar slutt.

– I tolv år har jeg pendlet, så det er klart det skal bli fint å slippe dette. Jeg har hatt pendlerbolig i alle disse årene, men jeg kan love at det har foregått riktig for seg, sier han lattermildt.

Powered by Labrador CMS