Hølje Tefre tar med seg noen av de gamle ansatte i SMFBDinamo og starter opp på nytt igjen etter konkursen.

Gikk konkurs i går – nå gjenoppstår Dinamo

– Det har vært noen hektiske timer, men Dinamo er tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Hølje Tefre i en pressemelding.

Onsdag kveld ble det kjent at SMFBDinamo er konkurs etter at de ikke hadde penger til å betale ut lønn.

Natt til torsdag melder Tefre i en pressemelding at de har fått på plass finansieringen, kjøpt boet og tar med seg så mange ansatte som mulig i det nye selskapet.

– Det er utfordrende tider, men dette var et lett valg. Dinamo har fantastiske ansatte, fantastiske kunder og et av Norges sterkeste merkenavn. Nå går selskapet gjennom en restrukturering hvor målet er å ta med så mange ansatte som mulig, og sørge for at ingen kunder blir skadelidende, sier Gudleiv Bjørklund, eier av Invex Group AS, som og eide tre fjerdeleder av det gamle selskapet. 

De går ikke i detaljer i pressemeldingen men skriver at de har gjort seg noen klare tanker om hvor markedet er på vei, og hvilke segmenter selskapet bør fokusere på i årene framover. 

De skriver at de nå tar de nødvendige grepene for å få gründerånden og trøkket tilbake i selskapet og at de også vil vurdere oppkjøp av relevante miljøer for å bredde tilbudet til kundene sine.

Det er ganske nøyaktig et år siden SMFB og Dinamo slo seg sammen med ambisjoner om at et felles selskap skulle gi større konkurransekraft. Fasiten ble dobbelt oppbud.

– Med betydelig gjeld kombinert med høyere renter og redusert driftsfinansiering i et marked i både nedgang og endring var begjæring av oppbud eneste forsvarlige løsning, sier Hølje Tefre i pressemeldingen.

– For Dinamos del gikk ryggsekken med gjeld helt tilbake til filmen The Beautiful Country i 2004. Da jeg tok over som leder i Dinamo i 2014 betalte vi fortsatt på den Hollywoodfilmen og annen gammel moro, og det gjorde vi hele veien til oppbudet, sier Tefre.

For SMFB sin del hadde pilen pekt nedover i mange år og store kunder som Coop Obs, IKEA og Freia har blitt borte på veien. 

– Det ble for mye stang ut over for lang tid. Det har ikke stått på innsatsen, men vi har rett og slett ikke greid å snu skuta raskt nok. Til slutt var det ikke lenger noen skute å snu – og der er vi nå. Det er tungt å erkjenne, men vi håper å kunne ta med så mange ansatte som mulig over til nye Dinamo, sier daglig leder Hølje Tefre.

Saken oppdateres

Powered by Labrador CMS