Den originale annonsen er endret.

Stendi får pepper for stillingsannonse – søker «talentløse idioter»

Ikke alle er like fornøyde med deres forsøk på humor.

Publisert

Fredag forrige uke la Stendi ut en stillingsannonse på FINN.no hvor de var på utkikk etter «talentløse idioter». I virkeligheten ser de etter sosionomer, barnevernspedagoger og vernepleiere, og det som i utgangspunktet var et forsøk på humor har ikke falt i god jord hos alle.

– Jeg synes det var et veldig dårlig forsøk på humor. Det er tittelen og ingressen som skal få søkeren inn i annonsen. Og når den er så langt på jordet, da indikerer det fort for søkerne at det kan være et tvilsomt arbeidssted, sier kommunikasjonsrådgiver og daglig leder i Gimcom AS, Lasse Gimnes, til TV 2.

Han mener annonsen sender signaler om mangel på respekt for faggruppen, og at de ser på dette som «særdeles useriøst».

Hvilken type jobb og yrkesgruppe det snakkes til mener Gimnes har mye å si for om slik humor kan sees på som passende i en stillingsannonse, og at i denne sammenheng passer den seg ikke.

Han mener ordlyden er nedlatende og sender feil signaler til yrkesgruppen.

Kristin Øyen, kommunikasjonsdirektør i Stendi, forstår at folk kan reagere på tittelen, men legger til at en annonse er mer enn bare tittelen.

– Leser man mer enn bare tittelen så forstår man at vi bruker humor, og at det kan være krevende å jobbe på barnevernsinstitusjoner, sier hun.

Stendi har tidligere brukt humor i sine annonser, noe de til og med har vunnet priser for. På årets ANFO Magnet Awards vant de både gull og sølv for beste stillingsannonse.

Øyen er klar på et de ikke føler at de latterliggjør yrket, og at de ikke ønsker å støte noen – hun tror også de fleste ser at inngangen er humor.

Powered by Labrador CMS