– For meg handler det ikke så mye om det er et stort eller lite selskap, men at jeg kontinuerlig kan lære og skape noe av betydning sammen med flinke folk, sier Håkon Lofthus.
– For meg handler det ikke så mye om det er et stort eller lite selskap, men at jeg kontinuerlig kan lære og skape noe av betydning sammen med flinke folk, sier Håkon Lofthus.

Håkon Lofthus går fra toppstilling i Telia og blir daglig leder i tur.digital

– En signering på et nivå over hva vi kunne forvente, sier styreleder.

Publisert

– tur.digital en veldig kompetent gjeng med sterk fagkompetanse. Jeg vil bidra med min erfaring innen ledelse, strategi og forretningsutvikling for å legge best mulig til rette for de flinke folka i selskapet i dag, og ikke minst for å drive våre vekstambisjoner fremover, sier Håkon Lofthus i en pressemelding.

Forutsetninger til å lykkes

1. januar tiltrer han rollen som ny daglig leder i digitalbyrået tur.digital, som har kontorer på Lillehammer og Gjøvik.

– Et digitalbyrå på Innlandet har alle forutsetninger til å lykkes som ethvert annet selskap hvor som helst i verden, kanskje til og med noen fordeler i forhold til de som ligger andre steder. Både tur.digital og alle andre selskaper i Innlandet har tilgang til de samme digitale verktøy og markedsplassene som alle andre selskaper, og vi skal være de som vet aller best hvordan du tar dette i bruk.

Hans Martin Nysæter fortsetter som fungerende daglig leder ut året.
Hans Martin Nysæter fortsetter som fungerende daglig leder ut året.

Byrået ble etablert av Gudbrandsdølen Dagningen AS på Lillehammer i 2017, og ble skilt ut som eget selskap i 2021.

Lofthus forlater Telia til fordel for tur.digital, og er i dag direktør for forretningsutvikling og globale partnerskap i Telia-konsernet.

– Det har vært veldig gøy å ha en sentral rolle i den spennende reisen til Telia de siste ti årene. Men for meg handler det ikke så mye om det er et stort eller lite selskap, men at jeg kontinuerlig kan lære og skape noe av betydning sammen med flinke folk, og gjerne innen digitalområdet. Jeg ser masse muligheter for tur.digital.

Kommer «hemmat»

Hans Martin Nysæter, som har fungert som daglig leder de siste to åra, går etter eget ønske tilbake til å jobbe med rådgivning og prosjektledelse.

– Jeg trives best med å bruke tida på det faglige og med kunder. Med Håkon på plass får vi inn en ressurs som kan hjelpe oss å oppnå de ambisjonene vi har, sier Nysæter.

Lofthus er opprinnelig fra Raufoss, og vil med den nye jobben bosette seg på Gjøvik med familien.

Styreleder i tur.digital, Vegar Strand, synes det er stas å hente en kapasitet som Lofthus «hemmat».

– Flere gode kandidater viste interesse for jobben som daglig leder i tur.digital. Håkon er imidlertid en signering på et nivå over hva vi kunne forvente. Det passer imidlertid godt med ambisjonene våre om å være Innlandets foretrukne digitalbyrå, som også skal ta en posisjon i et større marked.

Powered by Labrador CMS