Kasper Teglgaard Koch, Lise Rønneberg, Harald Nygaard Kvam og Kristina Finne.
Fra venstre: Lise Rønneberg, Harald Nygaard Kvam, Tone Hansen og Kristina Finne. Kasper Teglgaard kunne ikke være med på bildet

MUNCH henter Oslo lufthavns kommunikasjonssjef

Flere nye ansikter i MUNCH.

Publisert Sist oppdatert

Harald Nygaard Kvam (40) er ansatt som MUNCHs nye kommunikasjons- og markedsdirektør. 

– Å få muligheten til å gi folk i hele verden økt tilgang til en av Norges mest kjente merkevarer var umulig å si nei til, sier Kvam i en pressemelding. 

Kvam kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef hos Oslo lufthavn. Den stillingen har han hatt siden 2021. Han blir en del av ledergruppen i MUNCH, som nå skal ha enda mer fokus på å nå ut globalt.

– Det var ikke lett å si farvel til Avinor og fantastiske kollegaer. Samtidig er kommer et slikt valg når en minst venter det. Da MUNCH kontaktet meg tok det ikke lang tid å bli interessert, sier Kvam. 

– Vi har som ambisjon å utvikle MUNCH til en av Nord-Europas mest attraktive kunstdestinasjon, og merker en enorm interesse for Edvard Munch også utenfor Norges grenser. Det blir veldig bra å få Harald med på laget for å fortsette å sette museet enda tydeligere på kartet. Det gleder vi oss til, sier direktør ved MUNCH, Tone Hansen. 

Museet i Bjørvika åpnet dørene i oktober 2021, og er blant verdens største museer viet til en enkelt kunstner. 

Kvam forteller at han har hatt et forhold til Munch hele livet, som følge av oppveksten sin. 

– Jeg er jo fra Åsgårdstrand, der Munch bodde og malte flere kjente verk, så jeg har skrevet skoleoppgaver, besøkt huset hans og skrytt av at «her har han malt Pikene på broen».

I tilegg til Kvam, har MUNCH også ansatt disse:

  • Direktør for utstilling og samling, Kasper Teglgaard Koch.
  • Direktør for publikum og formidling, Lise Rønneberg.
  • Direktør for kommersielle områder, Kristina Finne.
Powered by Labrador CMS