Robert Morberg blir kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord-Trøndelag.
Robert Morberg blir kommunikasjonsrådgiver i Helse Nord-Trøndelag.

Robert Morberg blir kommunikasjons­rådgiver i Helse Nord-Trøndelag

– Jeg tar neppe feil om at det vil være behov for god kommunikasjon knyttet til omstilling også i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg bor i et område der kommunikasjonsjobber ikke vokser på trær. Derfor skal man tenke seg godt om de relativt få gangene muligheten byr ser. Så er det slik at sykehusene løser oppgaver som virkelig betyr noe for folk - det gir mening, om jeg kan si det sånn.

Det sier Robert Morberg til KOM24.

Han slutter nå i jobben sin som senior kommunikasjonsrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag, hvor han har vært i nærmere 15 år, helt fra det het Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, til fylkene ble slått sammen og fylkesmann ble erstattet med Statsforvalter.

Han sier at tiden hos Statsforvalteren har vært en «en god skole».

Dette skal han gjøre

– Der løser de oppgaver for en rekke departementer og direktorater, noe som gjør at man i rollen som kommunikasjonsrådgiver får innsikt i mange ulike fag- og saksområder. Du blir også god på rolleforståelse og får økt forståelse for kompleksiteten i samfunnet, sier han.

Men nå er det altså slutt med det og det er det lokale helseforetaket Helse Nord-Trømdelag, som er ny arbeidsgiver.

Han begynte i stillingen 1. juni og de første dagene har han blitt tatt med på en omfattende runde på sykehusene hvor han har sett på klinikker og hilst på en rekke dedikerte og dyktige folk.

– I Trøndelag jobbes det med å innføre felles digital plattform for pasientene, kommune- og spesialisthelsetjenesten. Der er Trondheim kommune allerede i gang og sykehusene i Midt-Norge står for tur - jeg skal bistå prosjektet med innføringen av helseplattformen i vårt helseforetak.

Morberg har langt erfaring som både journalist og kommunikasjonsrådgiver. Han har jobbet ti år i NRK, først fem år som reporter og så fem år som vaktsjef. Fra tidlig 2000-tallet jobbet han i Posten Norge som informasjonssjef.

Omstilling i fokus

– Dette var en krevende og lærerik periode, da selskapet gjennomførte en omfattende omstilling, gjennom etablering av post i butikk og avvikling av postkontorer, sier han.

Nå er det altså helsesektoren som står for tur og han ser for seg at den også blir preget av omstilling i tiden framover.

– Jeg tar neppe feil om at det vil være behov for god kommunikasjon knyttet til omstilling også i årene som kommer. Så synes jeg det er spennende at man er i ferd med å få tettere integrering mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten gjennom felles digitalt journalsystem i Midt-Norge, kjent som Helseplattformen, sier han.

Powered by Labrador CMS