Kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet

#MinJobb

– God kommunikasjon er for meg å samle flokken - sette retning og å få folk med

Bli bedre kjent med kommunikasjonsdirektør Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Politidirektoratet i #MinJobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

Denne gang er det Hilde Ebeltoft-Skaugrud, som svarer i spalten.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– Tittelen er kommunikasjonsdirektør og jobben består i å lede, styre og utvikle kommunikasjonsarbeidet i politiet sammen med en fantastisk dyktig gjeng av kommunikasjonsmedarbeidere i direktorat og etat.

– Hva liker du best med jobben din?

– Samfunnsoppdraget og folka rundt meg - arbeidsoppgavene og tempoet. Jeg er glad og takknemlig for å få lov til å være en del av noe større – hver eneste dag. Dessuten er jeg så heldig å få lede en svært dedikert og kompetent kommunikasjonsgjeng i direktoratet og et faglig sterkt nettverk av kommunikasjonsledere i politidistrikt og særorgan. Disse folka er helt rå. De utfordrer, løfter og drar i samme retning. Alle med et bankende hjerte for norsk politi.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Langsomme møter – og som Eystein Kvarving sa da dere snakket med han her om dagen, utfylling av reiseregninger. Men - disse dager blir det lite av begge deler.

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Fra jeg var sju-åtte år drømte jeg å bli journalist. Jeg ville fortelle historier og endre det som var urettferdig i verden. Etter mange og gode år i journalistikken var jeg klar for å prøve ut kommunikasjon som fag. Jeg hadde et ønske om å lære noe nytt, men ville samtidig fortsette å jobbe med noe som betyr noe. Virksomheter med et tydelig samfunnsoppdrag kjennetegner derfor valgene av arbeidsgivere etter journalistikken. Først Posten Norge, deretter tilbake til NRK og nå sist Politiet.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– Er det lov å si sjefen min, politidirektør Benedicte Bjørnland? For evnen til å få folk med, for åpenhet og vilje til å bruke makten sin til å påvirke, endre og gå foran – selv når det betyr motstand og motgang. Dessuten har jeg lyst til å trekke fram Sarah Willand i TV 2 for tydelig, åpen og uredd kommunikasjon.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Det som møter meg hver eneste dag i disse tider: kommunikasjonsarbeidet i Norge under koronahåndteringen. Mange fortjener ros her, men jeg vil særlig trekke fram kommunikasjonsgjengen i Helsedirektoratet. Og hvis jeg skal peke på en spesiell, selv om det kanskje ikke er så originalt, hele Norges Espen Nakstad. Han har en helt unik evne til klar og tydelig kommunikasjon – uansett når og med hvem han snakker.

– Hva er god kommunikasjon?

– God kommunikasjon er for meg å samle flokken - sette retning og å få folk med. Gjennom åpen, enkel, direkte – og noen ganger modig tale.

– Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

– Å nå igjennom, i støyen av alt – både internt og eksternt - med det som er viktig.

Powered by Labrador CMS