– Vi at medier fra alle verdensdeler og 16 land kommer til Norge og Stavanger neste uke, sier kommunikasjonsdirektør i energikonferansen og messen ONS, Inger Johanne Stenberg..

ONS-sjef Stenberg forventer ny rekord for mediedeltakelse

Gikk fra 80 til 150 akkrediterte journalister på bare noen uker.

Publisert

– Vi regner med å sette ny rekord for mediedeltakelse, det vil nok dukke opp flere enn de som har meldt seg til, sier kommunikasjonsdirektør i energikonferansen og messen ONS, Inger Johanne Stenberg.

Medier fra 16 land

Fra før av var det påmeldt rundt 80 journalister til ONS-messen (Offshore Northern Seas). Det tallet har steget til 150 påmeldte journalister.

Mandag denne uken ble det annonsert at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj skal tale til oljemessen.

– Bare for et par uker siden var det 80 akkrediterte journalister, så dette har tatt litt av, sier Stenberg, og legger til:

– Årsaken er nok at energi er høyt på alle mediers agenda, ikke bare her på berget. Faktisk ser vi at medier fra alle verdensdeler og 16 land kommer til Norge og Stavanger neste uke.

Verdens energisentrum

Hun lister opp Ghana, Brasil, Qatar, USA, Storbritannia og Tyskland, som eksempler på land det kommer journalister fra.

– Neste uke er Stavanger og Norge verdens energisentrum, og alle som kan krype og gå kommer. Kronprins Haakon åpner årets ONS, fulgt av statsminister Jonas Gahr Støre og Elon Musk. I tillegg kommer mange viktige premissleverandører til energihovedstaden.

Stenberg påpeker at energiutfordringene og sentrale problemstillinger skal løftes. Samtidig har fornybarbransjen for alvor sett at ONS er deres arena for å vise fram løsninger innen sol, vind, batteri og lagring, CO₂-fangst og hydrogen.

– For å gi pressen en god start på en travel uke inviterer vi de til pressetreff og debatt om medienes dekning av energibransjen søndag kveld. Det gir journalistene en god mulighet til å treffe andre, samt en del av kommunikasjonsfolkene i energibransjen, sier hun som jobber for å legge til rette for gode arbeidsvilkår i Stavanger.

Powered by Labrador CMS