Kommunikasjonsrådgiver Janina Mosti i NRK.

JULEPRATEN

Dette stuntet vil kommunikasjonsrådgiveren i NRK huske best fra 2020: – En suveren førsteplass

Janina Mosti i NRK har en god liste over minner fra 2020. Dette er hva hun husker best.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det kommunikasjonsrådgiver Janina Mosti i NRK som svarer i julepraten.

– Hva gjør du i julen?

– Jeg tilbringer jula hos familien i min lille hjembygd Sulitjelma. Mellom brettspill, pinnekjøtt og «Sellkak» fra Mor Mosti skriver jeg nok et par jobbsøknader. Etter halvannet år på Kommunikasjonsdesken i NRK løper plutselig vikariatet mitt ut, og jeg er klar for nye utfordringer i denne spennende bransjen.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Jeg vil anbefale Maria Kjos Fonns roman «Heroin Chic». Jeg slukte den selv på en kveld, og tar den med meg hjem til jul så mamma kan låne den. Brutal lesing på godt og vondt.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– At jeg fikk æren av å være den aller første fra kommunikasjon- og markedsavdelingen i NRK til å få en ikke-redaksjonell sak på fronten av NRK.no var ganske stas. At saken i tillegg ble den mest leste saken blant de under 30 den aktuelle uka var skikkelig gøy.

– Ellers så er det ikke til å stikke under stol at 2020 har vært et helt vanvittig morsomt år for oss med gult hjerte. Bodø/Glimt førr evig!

– Du får invitere tre bransjekollegaer på middag. Hvem inviterer du og hvorfor?

– Jeg burde sikkert være smart å nevne noen kule bransjefolk som jeg vil jobbe for....Men jeg må være ærlig å si at etter dette rare året uten sosialt liv har jeg aller mest lyst til å invitere hjem mine gode venner fra Westerdals, Sara Gundersen (Corporate Communications), Selina Grythe (TRY) og Anders Ringen (Kommunikasjonsforeningen). Helst i en koronafri verden hvor vi kan gi hverandre mange klemmer.

– Hva husker du best fra kommunikasjonsåret 2020?

– Kunstneren Pøbels nyeste stunt med kritikk av norsk helsepolitikk, skjult i julekortet til Helse Vests 30.000 ansatte, ligger på en suveren førsteplass over hva jeg vil huske best fra 2020. Videre nedover lista kommer nok Hurtigruta, mangfoldsdebatten med Hans Geelmuyden og Petter Northug-saken.

– Hva tror du vil prege kommunikasjonsbransjen i 2021?

– Jeg tror nok både korona og mangfold vil prege kommunikasjonsbransjen også i 2021.

Powered by Labrador CMS