Digitaliserings- og forvaltningsministeren deler ut prisen.

Klarspråksprisen: Her er årets vinnere

Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten og Tønsberg kommune er årets vinnere av klarspråkprisen.

Publisert

Digitaliseringsminister Karianne Tung delte ut prisen under onsdagens fagkonferanse «Klarspråk, demokrati og deltakelse» i Oslo. 

Vinnerne ble Tønsberg kommune og Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten.

– Vi skal bygge landet på nytt med digitalisering som verktøy. Klarspråkarbeidet er helt avgjørende for at vi skal lykkes med det. At tekst er klart og tydelig formulert, er en forutsetning for at de digitale tjenestene skal være tilgjengelig for alle, sier Tung i en pressemelding.

Klarspråkprisene går til aktører i offentlig sektor som gjør en ekstraordinær innsats for å sikre klart språk i tjenesten. Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet deler ut to klarspråkpriser i år. 

Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten får «Klarspråkprisen for staten», mens Tønsberg kommune får «Klarspråkprisen for kommuner og fylkeskommuner».

Der mange ser på språkarbeid som en utgift, ser denne kommunen det som en investering, skriver juryen i sin begrunnelse.

Da Tønsberg ble storkommune i 2020 fikk den en egen, hel stilling til klarspråk. Den fikk også et fast nettverk med representanter fra ulike fagområder som samles flere ganger i året. Kommunen samarbeider godt på tvers av fagområder og setter innbyggeren i sentrum, mener juryen.

- Klarspråk er ferskvare, så vi skal ikke gi oss nå. Men det er en gledelig vitamininnsprøytning. At den innsatsen vi har lagt ned, blir lagt merke til gjør oss stolt, sier kommunalsjef i Tønsberg, Birgitte Tørnby. Hun tok imot prisen sammen med kommunedirektør Mette Vikan Andersen.

Entusiasme og en positiv innstilling til klarspråk, preger vinner av klarspråkprisen for staten, Nasjonalt klageorgan for helsetjenesten. 

Alle ansatte har ansvar for klarspråk og språkarbeidet inngår i rapporteringen til toppledelsen. Slik blir arbeidet viktig for hele organisasjonen, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS