Karl Arthur Giverholt, her hakk i hælene på daværende partileder Trine Skei Grande i 2016, er nå ferdig på Stortinget for Venstre. Nå skal han selge sine kommunikasjonsråd på det åpne markedet.

Slutter som pressesjef i Venstre – blir frilans kommunikatør

– Det kan hende det er en høyere risiko ved det nå enn i en normalsituasjon. Men man skal jo ta litt sjanser i livet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Når det et stortingsparti som opplever en krise, uavhengig av hvor substansiell den er, så vil det ofte generere en mye bredere medieinteresse enn hva de fleste organisasjoner og bedrifter vil oppleve. At mindre saker og konflikter blir dekket stort i de fleste nasjonale mediene i dagesvis tror jeg er unikt for politikken. For alle organisasjoner som opplever en krise er det imidlertid viktig å holde hodet kaldt så man får gjort de tingene du skal gjøre som ikke har med krisen å gjøre.

Det sier Karl Arthur Giverholt, Venstres avtroppende pressesjef på Stortinget.

Han har vært i kommunikasjonsstaben til Venstre i en årrekke og har håndtert en rekke heftige mediesaker.

– Noe jeg har tenkt på en stund

– Da må man dedikere noen ressurser til håndteringen. For man må unngå at hele virksomheten blir lammet når det stormer. En må definere veldig klart hvem som jobber med krisen og hvem som ikke gjør det, sier Giverholt (38).

Nå takker han for seg på Stortinget, etter å ha jobbet i Venstre i en rekke ulike stillinger de siste ti årene, de siste seks i kommunikasjonsapparatet til partiet.

– Dette er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg har vært her i ti år og nå er det på tide å prøve å noe annet. Timingen passet bra med ny ledelse på plass, så det passet fint å gjøre den overgangen nå, sier han til KOM24.

Han er ansatt i partiet ut denne måneden.

Han sier han fortsatt kommer til å være aktiv i Venstre, han er blant annet nestleder i Bjerke Venstre i dag.

Nå skal Giverholt i gang med å selge sine tjenester innenfor medierådgiving, taleskriving og skrivehjelp til nærings- og organisasjonslivet.

– Kanskje typisk til litt mindre bedrifter og organisasjoner som det ikke er rasjonelt for å ha egne kommunikasjonsfolk ansatt og som ikke synes det er naturlig å bruke de største byråene med alt det de har av apparat, sier han.

Tror ikke korona har påvirket markedet

– Det er valg i 2021, er det ikke rart å gi seg i stillingen rett før et stortingsvalg?

– Nei, i og for seg er det ikke rett før et valg jeg gjorde det. Jeg gjorde det rett etter at skiftet i partiledelsen ble gjennomført. Så nå er det oppsigelsestiden jeg har fullført, sier han.

Det var TV 2 som meldte at Giverholt sa opp jobben sin i november 2020. De meldte at Giverholt sa opp jobben sin samme uke som Trine Skei Grande i sin nye bok brettet ut interne partiforhold og gikk til angrep på kolleger i Venstre.

Giverholt avviser overfor KOM24 at hans avgang henger sammen med boken og kritikken den fikk i ettertid.

Som KOM24 skrev om for et par uker siden er det Thomas Tangen som skal overta Giverholts rolle på Stortinget.

– Med økende arbeidsledighet og koronakrisen rundt oss, går du ikke ut i usikkerheten nå?

– Det vil jo vise seg. Det kan hende det er en høyere risiko ved det nå enn i en normalsituasjon. Men man skal jo ta litt sjanser i livet, sier han.

Giverholt mener likevel at det han har tenkt å gjøre ikke er så påvirket av korona som så mye annet. Han mener behovet for tekstproduksjon og kommunikasjonstjenester i utgangspunktet ikke er det som er hardest rammet.

– Komunikasjonsbehovet er absolutt til stede. Så har jeg forsåvidt hørt fra ulike folk som på jakt etter jobb at det er mange bedrifter som ikke tør å ansette noen, men som har behov for ulike tjenester og som ser på det som lavere risiko å kjøpe inn tjenester, sier han.

Samme opptur og nedtur

Gjennom årene i Venstre er det valget i 2019 han trekker fram som den største oppturen og den største nedturen i hans tid i partiet. I Oslo var det Giverholt som var valgkampgeneralen.

– Det var spennende å lede en hel organisasjon med mange hundre frivillige og et apparat med heltidspolitikere og få alle til å trekke i samme retning, sier han.

Men Venstre ble ingen vinner i det valget. Nasjonalt gikk de ned 1,6 prosent fra forrige kommunevalg og de endte opp med å få 3,9 prosent av stemmene. I Oslo gikk de ned 1,1 prosent og endte opp med å få 336 færre stemmer enn et parti som Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

– Det stod jo hardt på med mye drama en periode før og etter det valget med mye lekkasjer, spekulasjoner og mye krangling internt. Det er det aldri gøy å være med på, sier han.

Powered by Labrador CMS