– Det er mye dette jeg har jobbet med tidligere på Stortinget og i en rekke departement. Det er det jeg synes er gøy, den politiske kommunikasjonen.
– Det er mye dette jeg har jobbet med tidligere på Stortinget og i en rekke departement. Det er det jeg synes er gøy, den politiske kommunikasjonen.

Kjartan Sverdrup skal drive mediehåndtering for Oslos helsebyråd

– Det har kommet tre telefoner fra media bare mens jeg har pratet med deg nå.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke hatt tid til å sette meg inn i alle oppgavene enda, jeg har jo bare vært her i to veldig hektiske dager. Men mye korona blir det framover. Det er mye som skal gjøres i etterkant av korona og håndteringen, men det er og mye annet som rører seg på feltet, blant annet ny storbylegevakt og folkehelse.

Det sier Kjartan Sverdrup til KOM24.

Mediehåndtering for byråden

Denne uken begynte han i rollen som kommunikasjonsrådgiver for helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo. Der skal han drive med mediehåndtering for byråden og være bindeledd mellom byrådsavdeling, helseetaten og bydelene.

Sverdrup kommer fra stillingen som spesialrådgiver med ansvar for mediehåndtering knyttet til korona i Helseetaten og skal være i et langtidsvikariat der han er nå.

Han sier det er mange mediehenvendelser å ta seg av hver dag. Han anslår tallet mediehenvendelser til å være tosifret hver dag.

– Det har kommet tre telefoner bare mens jeg har pratet med deg nå, sier han.

– Oslo er jo «bare» en by, men har hatt nasjonalt fokus under hele pandemien. Alle de store redaksjonene og Osloredaksjonene tar kontakt.

Han sier de merker mindre pågang nå når smittetrykket er større andre plasser, men at det fortsatt er høyt.

Nå ser Sverdrup fram til å få jobbe med den politiske bredden i faget igjen.

– Det er mye det jeg har jobbet med tidligere på Stortinget og i en rekke departement. Det er det jeg synes er gøy, den politiske kommunikasjonen, sier han og sier det har nok litt med at han er politisk engasjert.

– Det er gøy å se hvordan pølsene lages, sier han metaforisk.

– Må være forbedret på tøffe tak

Sverdrup sier at det som kan bli en vanskelig kommunikasjonsnøtt fremover er om gjenåpningen ikke går etter planen og man må stenge ned igjen.

– Da må det kommuniseres på en måte som gjør at man får forståelse blant innbyggerne for at man gjør det man gjør. Det har Oslo gjort på en veldig god måte under hele pandemien, men folk begynner jo å bli lei. Det er et moment man må ha i bakhodet hele veien. Man vet jo aldri, men man må være forberedt på at det kan bli tøffe tak igjen og tenke på hvordan man kommuniserer det ut i en by som har vært nedstengt i sju måneder, selv om jeg håper og tror vi slipper det, sier han.

Sverdrup har jobbet med kommunikasjon lenge, men han har aldri vært lenge på noe sted. Karrieren hans begynte som politisk rådgiver hos Miljøpartiet De Grønne, men det tok ikke lang tid før han ble kommunikasjonsrådgiver der. Deretter har han jobbet for blant andre Klima- og miljødepartementet, Kunnskapsdepartementet, Helse og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet.

Han sier nomadelivet har vært selvvalgt.

– Det har vært lærerikt å være i ulike departement og jobbe med flere ulike felt. Så fikk jeg et tilbud om å komme til helseetaten i fjor, hvor jeg har hatt hovedansvaret for mediehåndtering. knyttet til korona, men også viktig infoarbeid ut mot innbyggerne og ansatte i helsesektoren sammen med dyktige kollegaer, før jeg nå ble spurt om jeg hadde lyst til å komme til byrådsavdelingen.

– Det har vært gøy å prøve mye forskjellig. Jeg tok en gamble på det, og det har bare vært lærerikt, sier han.

Powered by Labrador CMS