Oslo Pride ansetter Rohan Sandemo Fernando som kommunikasjonsrådgiver

Oslo Pride ansetter kommunikasjonsrådgiver

– Å kunne bidra i arbeidet for et mer inkluderende samfunn og menneskelig likeverd betyr enormt for meg, sier Rohan Sandemo Fernando.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo Pride styrker sin administrasjon og ansetter Rohan Sandemo Fernando som kommunikasjonsrådgiver i januar, opplyses det om i en pressemelding.

Fernando vil ha strategisk kommunikasjon som sin hovedoppgave, og han vil også operere som festivalens pressekontakt.

Pride forandrer liv

Fernando har de siste ti årene har jobbet med kommunikasjon og publikumsutvikling for Forsvarets musikk og Norsk Militær Tattoo. Han har fra tidligere bred erfaring innen kommunikasjon og produksjon fra kulturfeltet. Fernando har en tverrfaglig akademisk bakgrunn fra musikkvitenskap og kjønnsstudier, og forsket i sitt masterstudium på fremstillinger av kjønn og identitet i musikkvideo-mediet.

– Oslo Pride er mye mer enn en vanlig festival - den forandrer liv! Å kunne bidra i arbeidet for et mer inkluderende samfunn og menneskelig likeverd betyr enormt for meg. Jeg tiltrer derfor stillingen med stor entusiasme, men også med ydmykhet og respekt for arbeidet som er lagt ned før meg. Aller mest gleder jeg meg til å møte og la meg inspirere av de frivillige ildsjelene som hele veien driver festivalen frem, forteller Fernando i meldingen.

Frivillighet er festivalens hjerte

Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere folkefesten og fristedet som utgjør Oslo Pride. Utover de som trår til under selve gjennomføringen av festivalen i juni finnes det også en stor gruppe med helårsfrivillige. Blant disse er det flere frivillige fagsjefer som har større ansvar innen områder som booking, teknologi og internasjonalt samarbeid.

– Administrasjonen ivaretar festivalens daglige drift og tilrettelegger for frivilligheten. De frivillige har helt siden start vært hjertet og kjernen i festivalen. Det er deres innsats, engasjement og innovasjon som gjør Oslo Pride mulig og har skapt vår suksessfaktor. Frivillighet er derfor både et strategisk satsingsområde og en viktig kjerneverdi for Oslo Pride. Det stilles likevel høye krav til en arrangør i dag, og en stabil administrasjon er avgjørende for å kunne løse vårt samfunnsoppdrag som pridefestival. Vi er derfor veldig glade for å få med Rohan Sandemo Fernando på laget, sier styreleder Fredrik Dreyer.

– Vi er derfor veldig glade for å få med Rohan Sandemo Fernando på laget, sier styreleder Fredrik Dreyer.

Både fysisk og digital festival i 2021

Etter en heldigital gjennomføring i 2020 kommer vi sterkere tilbake og feirer pride med det digitale og det fysiske i skjønn forening.

- De fysiske møtepunktene var selvsagt noe vi savnet stort i 2020. Samtidig så vi at vår digitale satsning fikk en større oppslutning enn vi kunne drømt om. Ved å videreføre den digitale satsningen når vi i større grad de som ikke kan eller tør delta fysisk. I tillegg er digital tilstedeværelse sentralt i sammenheng med Oslo Prides internasjonale solidaritetsarbeid. Situasjonen for mennesker som bryter med normene for kjønn og seksualitet er fremdeles svært krevende i land som for eksempel Polen og Tsjetsjenia. Digital tilstedeværelse bidrar både til å belyse denne problematikken, samtidig som vi kan vise vår støtte og solidaritet til de av oss som opplever diskriminering, frihetsberøvelse og hat, sier Dreyer.

Oslo Pride 2021 vil ha fokus på skeiv tematikk gjennom hele juni med vår egen pride-uke i spissen. Fra 18. til 27. juni 2021 gjør vi klart til tidenes folkefest, samlingspunkt og fristed for de av oss som bryter normene for kjønn og seksualitet.

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den de er.

Powered by Labrador CMS