Oslo  20180121.
Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg ser på mobiltelefonen til Høyres pressesjef Peder Weidemann Egseth etter pressekonferanse om varsler-saken i Høyre. Pressekonferansen finner sted på Høyres hus i Oslo søndag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo 20180121. Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg ser på mobiltelefonen til Høyres pressesjef Peder Weidemann Egseth etter pressekonferanse om varsler-saken i Høyre. Pressekonferansen finner sted på Høyres hus i Oslo søndag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Statssekretær beklager VG-innsalg

Tirsdag kveld skriver statssekretær Peder W. Egseth i en e-post til DN at han beklager.

Publisert Sist oppdatert

Statssekretær Peder W. Egseth (H) skriver i en epost til Dagens Næringsliv at statsministeren ikke visste om hans kontakt med ordføreren i Molde.

I eposten innrømmer Egseth ifølge Dagens Næringsliv at saken ikke har vært heldig for statsminister Erna Solberg.

«Jeg beklager at jeg har bidratt til utspill og innsalg som har bidratt til å skape konflikt mellom ulike kommuners håndtering av koronasituasjonen», skriver han.

Beklagelsen kommer etter at det mandag ble kjent at Egseth hjalp Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) komme i kontakt med VG i forbindelse med et intervju der Dahl rettet krass kritikk mot byrådet i Oslo for koronahåndteringen i hovedstaden.

Egseth står fast på at statsministeren ikke kjente til kontakten.

«Saken har av enkelte blitt fremstilt som noe bestilt av Erna Solberg og resten av partiledelsen i Høyre. Det er ikke sant. Hverken partiledelsen, statsministeren eller Bent Høie kjente til min kontakt med Torgeir eller utspillet før det ble publisert i VG», skriver han.

Powered by Labrador CMS