Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) reagerer på Dagens Næringslivs undersøkelser av karantenesystemet for politikere som går fra regjeringen til nye jobber.

Sp vil ha strengere karanteneregler for politikere

Politikere som forlater regjeringen for å jobbe for PR-byråer, bør få obligatorisk karantene, mener Senterpartiet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) reagerer på Dagens Næringslivs undersøkelser av karantenesystemet for politikere som går fra regjeringen til nye jobber. Avisen har blant annet avdekket at en rekke fremtredende politikere har gått til PR-byråer, interesseorganisasjoner eller konsulentselskaper uten å få karantene eller saksforbud.

Gjelsvik betegner det han kaller «svingdøren mellom PR og politikk» som «en uting», og Sp mener at det må være en tydelig karantenetid når man går ut av regjering.

– Der mener jeg at det bør være en automatisk karantene. I hvert fall hvis du går over til den type selskaper som jobber i skjæringspunktet mellom PR og påvirkning og opererer med hemmelige kundelister. Jeg skal ikke si eksakt hvor lang karantenen bør være, men man burde snakke om minimum ett år, sier Gjelsvik til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS