Zynk melder om vekst i 2021: - utfordrende, utviklende, morsomt og krevende

Økte byråinntektene, men fikk et dårligere resultat.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

- Det andre året med pandemi har vært utfordrende, utviklende, morsomt og krevende. Sammen med kundene har vi håndtert store utfordringer og vært med å skape nye muligheter, sier daglig leder og partner Guri Størvold i Zynk i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det fram at byråinntekten til Zynk landet på 55,5 millioner, mot 50,9 millioner i 2020. Det er en vekst på 9,1 prosent.

Resultatet ble likevel 1,6 millioner kroner dårligere enn året før og endte på 16 millioner kroner.

Zynk forklarer det selv som følge av endret lønnsstruktur for partnere og økte bonusutbetalinger til medarbeiderne.

Gjennom året har Zynk vunnet en rekke rammeavtaler og nye kunder. Selskap som Equinor og Ikea har på kort tid blitt noen av byråets største kunder.

- Vi har tatt et strategisk valg om å gjøre mer for de kundene vi har, i stedet for å gjøre litt for mange. Derfor kanaliserer vi ressurser og innsats for å utvikle de kundene vi har, og jakter i liten grad nye kunder, sier Størvold.

Zynk har også brukt året til å videreutvikle stordata- og analyseverktøyene, ledet av Henrik Schwabe, som har doktorgrad fra Senter for teknologi, innovasjon og kultur ved Universitetet i Oslo.

-Vi tar nå i bruk blant annet stordataverktøy for å analysere hvordan krigen i Ukraina påvirker samfunnsdebatten og norsk næringsliv, sier Størvold.

Flere rekrutteringer

Zynk teller nå 19 rådgivere. Nylig har mangeårig Aftenposten-journalist Frank Lynum, og Vegard Øye, fra DNs innholdsbyrå DNX, begynt i byrået. De to tidligere statssekretærene Vegard Einan og Saliba Andreas Korkunc starter opp i byrået etter endt karantenetid til påske.

- Gjennom 2021 har vi rekruttert svært solide rådgivere, samtidig som flere av kollegene våre har fått tilbud hos andre arbeidsgivere, flere av dem Zynks kunder. Det er en naturlig utvikling i en periode med unormale rammer for arbeidslivet. Vi gleder oss nå stort over å være sammen på Zynk-kontoret igjen og til mer fysiske møter med kunder, sier Størvold.

Zynk har ambisjoner om å vokse staben ytterligere gjennom 2022.

- Vi vil bruke året til å styrke oss ytterligere, og jakter nå aktivt etter rådgivere som har forståelse for - og erfaring fra politikk, nærings- og samfunnsliv, sier Størvold.

Powered by Labrador CMS