– En julebrunch med herlige folk og digg musikk – der det blant annet serveres sennepssild, egg og snaps gjør alltid godt.
– En julebrunch med herlige folk og digg musikk – der det blant annet serveres sennepssild, egg og snaps gjør alltid godt.

JULEPRATEN

Paal Fure ønsker seg en helaften med fag og fjas

Inviterer tidligere kollegaer på middag.

Publisert

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det CEO Paal Fure i dentsu Norge og Nord Europa som svarer i julepraten.

Hva gjør du i julen?

– Slapper av med venner og familie. Hjemme og hytta. Svømmer og går på ski. Leser og hører på musikk. Hadde planlagt 7 konserter som nå er avlyst. Så det blir nok flere digitale kulturopplevelser – både alene, med mine tenåringer- og med venner.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Lytte: min personlige og litt annerledes juleliste på Spotify er det visst en del som liker. Ellers vil jeg anbefale Bugge Wesseltoft sitt album: it´s snowing on my piano

Smake: En julebrunch med herlige folk (på god avstand) og digg musikk – der det blant annet serveres sennepssild, egg og snaps gjør alltid godt.

Lese: Julehefte til Ren Poesi er et nydelig nytt bekjentskap. Og selv om det ikke er juletema: Fiskemannen av Stein Thorleif Bjella

Se: Må selv alltid se Chevy Chase og den ko-ko familien i «Hjelp vi skal på juleferie». Ellers anbefaler jeg Edward Scissorhands – og selvsagt Die Hard («Aksjon skyskraper»).

Ja – Jeg vet de er tilårskomne. Men de er jule-pensum i min bok.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– Det morsomste? For et deilig spørsmål. Mye har vært krevende. Men noe har jo vært morsomt. Privat må jeg si det morsomste har vært den lille sommerferien med mine fine tenåringer på 15 og 19. Særlig turen til Island var morsom, koselig og interessant.

Profesjonelt har det morsomste se hvordan vår profilerende rekrutteringskampanje både har engasjert internt – og ikke minst skapt interesse eksternt. De foreløpige resultatene er vi godt fornøyde med.

– Du får invitere tre bransjekollegaer på middag. Hvem inviterer du og hvorfor?

– Jeg ønsker meg en helaften med fag og fjas, og velger meg derfor disse tre tidligere kollegaene:

Camilla Grund som leder Inma. Og som er tidligere kollega. En herlig personlighet jeg blir i godt humør bare av å tenke på. Er meget godt oppdatert og alltid fin å diskutere med.

Kristin Brimi. Også tidligere kollega. Nå påtroppende leder i mediebyråforeningen. Strålende humør og pågangsmot som jeg beundrer. Faglig sterk med teft god for det som betyr mest.

Gjermund Stenberg Eriksen som er en fest og et fyrverkeri av en fyr. Også tidligere kollega. Nå manusforfatter av suksessrike tv serier som jeg er imponert over – og hatt det mye moro med. Og som alltid kommer med nye perspektiver og løsninger få om noen har tenkt på.

Hva husker du best fra kommunikasjonsåret 2021?

– Er litt usikker på hva jeg skal legge i et «kommunikasjonsår», men velger å trekke et område der kommunikasjon er eller har blitt viktigere eller mer synlig. Pandemien har vel vist alle hvor kompleksiteten i informasjonsledelse er både for myndigheter, næringsliv og for samfunnet i det hele. Det er veldig interessant å se hvordan det hele spiller seg ut og endrer seg. Det blir sikkert en avhandling etter hvert som jeg ser fram til å lære av. Jeg vet som leder hvor viktig og tidvis vanskelig det kan være å balansere håp og virkelighet i noe som ikke bare endrer seg – men varer. Og som ulike folk har ulike forventninger til – og synspunkter på – av ulike grunner.

– Hva tror du vil prege kommunikasjonsbransjen i 2022?

– Bortsett fra det som allerede spiller seg ut på byråsiden med sammenslåinger på den ene siden – og nyskapninger innen fremtidsrettede nisjer på den andre siden, vil jeg driste meg til å trekke fram følgende behov for fornyelse innen følgende kommunikasjonstemaer: Endringsledelse, Mangfold, Bærekraft, Konkurransekraft og Digitalisering – og selvsagt: pandemiens videre utvikling

Powered by Labrador CMS