Christian Sørgjerd.
Christian Sørgjerd.

Christian Sørgjerd om å gå fra Aftenposten til Rødt: – Jeg går inn i det ukjente nå

Går ned i lønn for å få jobbe med samferdselspolitikken til en av årets valgvinnere.

Publisert

– Jeg går inn i det ukjente nå. Jeg vet ikke arbeidsfordelingen eller har full oversikt over hva jeg skal eller ikke skal gjøre. Men det jeg har vært tydelig på er at jeg har ikke ønsket en klassisk kommunikasjonsrådgiverjobb.

Det sier Christian Sørgjerd til KOM24.

Mandag denne uken ble det kjent at han forlater Aftenposten etter tolv år som journalist. Nå er det partiet Rødt som gjelder, hvor han skal jobbe som rådgiver innenfor samferdsel.

– Veldig, veldig spennende

– Jeg trenger å jobbe med fag. det er det jeg er aller flinkest til. Lese dokumenter, sette ting i sammenheng, analysere og formidle med utgangspunkt i det konkrete, sier han.

Han sier til KOM24 at dette ikke er noe han selv hadde sett komme, verken for seks måneder eller seks uker siden.

– Jeg fikk en telefon for ikke så lenge siden, om jeg ikke ville komme og ta en prat med dem, forteller han.

Som sagt så gjort. Og etter den første kaffipraten ble det et par runder til med preik.

– Så tenkte jeg meg grundig om og gikk noen lange runder med meg selv og så falt jeg ned på at dette er noe jeg har lyst til, sier han.

– Hva lokket deg?

– Det er jo veldig, veldig spennende. De setter sammen et veldig sterkt lag av veldig flinke folk, da var det gøy å være med på, sier han.

Han forteller at det han synes er spennende er det konkrete som går på fag. Byutvikling, samferdsel, det som folk forholder seg til i hverdagen.

– Du sier farvel til en karriere nå?

– Ja, og jeg velger noe helt annet. Og det er med et vemod jeg gjør det. Det er fryktelig morsomt å jobbe i Aftenposten og det skulle blitt morsomt fremover. Det er en Oslo-satsing der, det er kommet inn masse flinke folk, det har fått en retning og det hadde vært veldig moro å være med på fremover. Det ligger mitt hjerte veldig nær, det er det jeg synes er aller morsomt. Det var det som gjorde at jeg var i tvil, sier han, og fortsetter;

– Jeg kan sikkert komme med en klisjé om «spennende mulighet» og «se ting fra andre siden», men det er bare tull. Det kjentes riktig og så takket jeg ja, sier han.

– Har behandlet alle fair

Rødt ble en av valgvinnerne og gikk fra en til åtte representanter. Som en følge av det blir størrelsen på staben også oppgradert.

– Som Rødt-mann, hvordan har det vært å jobbe i Aftenposten?

– Jeg har ikke opplevd meg selv som Rødt-mann der, men som journalist. Jeg opplever at Aftenposten er et stort hus med mye takhøyde, sier han..

– Jeg har hatt en lojalitet til avisa, spesielt som institusjon. Jeg håper, tror og mener at jeg har behandlet alle på en fair måte, sier han.

Sørgjerd beskriver livet som journalist som en kontinuerlig bølgedal av opp og nedturer og beskriver en uendelig strøm av feedback fra både lesere og tall og forteller at det er mange prosjekter han nå ikke får gjennomført, som han hadde planlagt.

Han begynner i sin nye jobb 1. januar 2022. I mellomtiden jobber han med nye oppgaver i Aftenposten.

– Går du ned i lønn i ny jobb?

– Jeg går litt ned i lønn, men i retur får jeg litt bedre forhold rundt jul og påskefri. Så skal jeg ikke late som om lønn ikke er viktig, det er bare tull når folk sier det. Det har vært en del av vurderingen min, men sånn er det noen ganger, sier han.

Han går ikke med på at det er et ideologisk valg å gå til Rødt.

– Skal finne formen

– Det er ikke så mye et ideologisk valg, som et retningsvalg. Jeg har ikke satt meg ned og lest partiprogrammet linje for linje nå, det er ikke så interessant for meg. Men det er en retning og et tempo på dette som er spennende. Så jeg har stilt meg selv to spørsmål; Hvor er de på vei og hvor tror jeg de kommer til å være om ti år, og ønsker jeg å være med på det. Da ble svaret ja.

Fredrik V. Sand er sekretariatsleder for Rødts Stortingsgruppe. Han drar fram Sørgjerd erfaring som en grunn til at de gikk for han.

– Nå skal vi finne formen i et viktig stortingsarbeid med en vesentlig større Rødt-gruppe, og da er vi veldig fornøyd med å få Sørgjerd med på laget. Han har med seg erfaring, engasjement og en bråte med interessante refleksjoner som jeg er helt sikker på vil komme til stor nytte, sier Sand.

Powered by Labrador CMS